Først fikk han hogget trærne på nabotomta midt på natta. Så la han ut boligen for salg

- Vanskelig å bevise at huset steg i verdi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en krangel om hvilke trær som kunne hogges og ikke, skal naboen på Nøtterøy i Vestfold ha tatt saken i egne hender: Midt på natta skal innleide trefellere ha hogget ned fire trær på naboens tomt. 

Så la eieren ut boligen for salg. Huset er taksert til 7,2 millioner kroner. 

Det var Tønsbergs Blad som omtalte saken først.

Naboene var i sjokk. 

- Det var en liten skog der, og det er vår eiendom. Det var ikke snakk om mange trær, men de skjermet for innsyn inn til oss. Nå er det bare å se rett inn, sier mannen på nabotomta, Rolf Lie, til Dagbladet.  

- Sleit med salget Han er også leder i sameiet Fagerheim terrasse, som raskt anmeldte forholdet. 

- Vi vet at han sleit med å få boligen solgt. Et par trær blokkerte for litt av utsikten hans. Vi snakket om å fjerne noen av trærne, men det var spesielt et eiketre vi ikke ville skulle felles. Vi ble ikke enige, sier Lie. 

Eiketreet måtte bli stående blant annet fordi det er viktig for truede sopp- og insektarter, ifølge Tønsbergs Blad. 

Så ble det borte. Styreleder Lie er frustrert.

-  Trær er problematisk. Det tar tid før de vokser opp igjen. Og det å ta seg til rette på vår eiendom slik gir en betydelig økonomisk gevinst for ham. Samtidig får vi en forringelse fordi vi ikke har den skjermingen lenger. Han risikerer en liten bot samtidig som han får stor salgsgevinst. Det er kjedelig og trist, sier han.  

Boligeieren ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Han er gjort kjent med politiets og styrelederens uttalelser.

«Skyview over Tønsberg» Lokalavisa har omtalt saken flere ganger i høst. Politiet er varslet, og skal snart kalle inn boligeieren til avhør. Det tar tid fordi saken ligger «i prioritert rekkefølge», ifølge krimsjef Knut Erik Ågrav ved Tønsberg politistasjon. 

- Saken er satt til etterforskning. Det er ikke tvil om at vi mener at nabokrangler bør løses internt, utenfor rettssystemet. Slike saker bør løses i konfliktråd, eller ved bot eller erstatning, sier han på generelt grunnlag. 

I boligannonsen står det at boligen har unik skyview over Tønsberg by.

- Vi reagerer veldig på at det nå reklameres med flott utsikt, sier styreleder Lie.

Krimsjef Ågrav sier det ikke er så enkelt som at eneboligen er blitt mer verdt på grunn av den nye sjøutsikten. 

- Vanskelig å bevise -  Det er en vanskelig sak for politiet å bevise om boligen har steget i verdi på grunn av trefellingen. Og hvor mye tid skal politiet bruke på en slik sak? Der er det nok forskjellige meninger, sier han. 

Om eieren av funkisboligen ikke straffes eller får en skyhøy bot, mener styreleder Lie at det er for enkelt for folk «å ta seg til rette» uten større økonomisk tap.

- Jeg synes det er håpløst. Svaret er egentlig gitt, vi føler oss som ofre. Det er synd at det er så lett å bare ta seg til rette. Risikoen er rimelig lav og han har råd til å betale en så liten bot, sier han. 

- INNSYN OG BEDRE UTSIKT: Midt på natta skal boligeieren ha fått trehoggere til å ta fire trær på nabotomta, som skal ha skjult deler av utsikten mot Tønsberg by. Etter trefellingen har man fullt innsyn til leilighetene nedenfor, mener styrelederen. Foto: Arne K. Nilsen
- INNSYN OG BEDRE UTSIKT: Midt på natta skal boligeieren ha fått trehoggere til å ta fire trær på nabotomta, som skal ha skjult deler av utsikten mot Tønsberg by. Etter trefellingen har man fullt innsyn til leilighetene nedenfor, mener styrelederen. Foto: Arne K. Nilsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer