Først «forsvant» kongen. Så kom misse-ryktene. Nå abdiserer han

Den malaysiske kong Sultan Muhammad V (49) har abdisert. Det opplyser kongehuset.

UBEKREFTET: I slutten av november i fjor dukket det opp video og bilder av det som skulle være bryllupet til den tidligere russiske missekandidaten Oksana Voevodina (25) og Malaysias konge Sultan Muhammad V (49). Ryktene har aldri blitt bekreftet. Under to måneder seinere har kongen abdisert. Foto: Reuters / AFP
UBEKREFTET: I slutten av november i fjor dukket det opp video og bilder av det som skulle være bryllupet til den tidligere russiske missekandidaten Oksana Voevodina (25) og Malaysias konge Sultan Muhammad V (49). Ryktene har aldri blitt bekreftet. Under to måneder seinere har kongen abdisert. Foto: Reuters / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang siden Malaysia ble uavhengig fra Storbritannia i 1957, har en konge abdisert i landet. Søndag kom nemlig bekreftelsen på at den malaysiske kong Sultan Muhammad V (49) har abdisert, etter bare to år på tronen.

Det skjer etter en rykteflom, som har brakt med seg stor internasjonal oppmerksomhet.

I november i fjor tok kongen en to måneder lang permisjon av medisinske årsaker, og «forsvant» fra offentligheten.

Overraskelsen var derfor stor da ryktene kort tid seinere begynte å svirre rundt kong Sultan Muhammad V, som overtok tronen i 2016, og en ung russisk kvinne.

Missekandidat

Både russiske og britiske medier meldte i slutten av november at kongen hadde giftet seg med en tidligere missekandidat fra Russland. Bilder i britiske tabloidaviser viser kongen sammen med tidligere Frøken Moskva, Oksana Voevodina (25), under det som skal være et bryllup i den russiske hovedstaden.

Rykteflommen rundt kongens framtid ble ikke mindre etter at permisjonen gikk ut i slutten av november, og etter meldinger om at regenter fra landets delstater holdt et hastemøte forrige uke, skriver nyhetsbyrået AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer