SKADESTEDET: En soldat står ved restene av bilen som var full av sprengstoff og ble detonert utenfor et hotell i Mogadishu i dag. Foto: AP / Farah Abdi Warsameh / NTB scapnix
SKADESTEDET: En soldat står ved restene av bilen som var full av sprengstoff og ble detonert utenfor et hotell i Mogadishu i dag. Foto: AP / Farah Abdi Warsameh / NTB scapnixVis mer

SOMALIA

Først gikk bilbomben av. Så løp terroristene inn på hotellet med gevær

Somalia rystes av nytt terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 13 personer ble drept og mange andre skadd i to selvmordsangrep i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag ettermiddag, melder NTB.

Ekstremistgruppa al-Shabaab sier den står bak.

Først eksploderte en bil full av sprengstoff utenfor hotellet Nasa-Hablod i sentrum av byen. Ifølge politiet og øyenvitner sprang flere gjerningsmenn deretter inn på hotellet der de havnet i skuddveksling med politi. Like etterpå eksploderte en bilbombe nummer to i et veikryss like ved.

Angriperne barrikaderte seg inne på hotellet og utover kvelden ble det hørt skyting flere ganger inne fra bygningen. Angrepet pågikk fortsatt lørdag kveld.

13 mennesker er bekreftet døde, men politiet sier tallet på drepte trolig vil stige. Ifølge politiet kan så mange som 20 mennesker være fanget inne på hotellet.

Hotellet er et hyppig brukt møtested for politikere og ansatte i regjeringsapparatet, og en polititalsmann sier alt tyder på at de to bilbombene var et samordnet angrep.

Angrepet er det Somalia minst av alt trenger nå: Nyheten kommer under to uker etter det dødeligste terrorangrepet i Somalias historie - da over 350 mennesker mistet livet i det som trolig er en terroraksjon utført av den islamistiske terrorgruppa al-Shabaab.

En lastebil full av sprengstoff eksploderte utenfor et hotell i sentrum av byen.

FÅR HJELP: Forbipasserende, ambulansepersonell og soldater jobbet mot klokka lørdag for å redde skadde etter bombeangrepet. Foto: Reuters / Feisal Omar / NTB scanpix
FÅR HJELP: Forbipasserende, ambulansepersonell og soldater jobbet mot klokka lørdag for å redde skadde etter bombeangrepet. Foto: Reuters / Feisal Omar / NTB scanpix Vis mer

Terrorgruppa advarte tidligere i år om at de ville trappe opp angrepene etter at både Donald Trumps administrasjon og Somalias nyvalgte president offentliggjorde at de vil iverksette nye militære tiltak mot al-Shaabab.

Islamistgruppa har den siste tiden trappet opp sine angrep mot militærbaser sør og sentralt i Somalia. USA har samtidig trappet opp droneangrep mot den al-Qaida-tilknyttede gruppa, som også kriger mot 20 000 soldater fra Den afrikanske union i landet.

Somalia har vært herjet av væpnet konflikt, politisk kaos og manglende sentral styring i lange perioder siden 1991. Hovedstaden Mogadishu har det siste tiåret vært rystet av en rekke blodige terrorangrep.