Været

Først grått - så hot!

Hetebølgen frister i det fjerne, men gjør deg klar for ei helg med fare for regn over store deler av landet.

VARMEGRADER: På Østlandet blir det omkring 25 grader på lørdag. Her fra Sørenga i Oslo torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARMEGRADER: På Østlandet blir det omkring 25 grader på lørdag. Her fra Sørenga i Oslo torsdag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skoleferien er endelig i gang for fullt, og solhungrige barn og unge er klare for fri. Nå mangler det bare at værgudene spiller på lag.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Iselin Skjærvagen, heller imidlertid kjølig regnvann i blodet til de ivrigste. Helga blir nemlig grå og helt midt på treet over store deler av landet.

- Det er nok ingen supersommer i sikte de kommende dagene, sier vakthavende meteorolog, Iselin Skjærvagen.

Kjølig og fuktig i nord

Starter man på toppen - altså lengst nord i landet - så kan man vente seg spredte regnbyger fra torsdag kveld. Særlig i Finnmark er det fare for vær av det fuktige slaget, mens resten av Nord-Norge vil få skyet og oppholdsvær.

I løpet av fredag blir det kjøligere, men fortsatt omkring 15 grader i indre strøk. Med temperaturfallet kommer også nedbøren.

- Det vil være spredt regn i Nord-Norge fredag, men helga blir bedre. Det klarner opp, men fare for byger vil det fortsatt være i Nordland og Finnmark, sier Skjærvagen til Dagbladet.

Troms slipper på sin side unna regnet, om enn ikke så lenge. Søndag kveld er det også her ventet nedbør. Og det stopper ikke der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer