Mannskapet på KNM Helge Instad snakker ut:

- Først hørte vi ett smell. Så et til. Da forsto vi alvoret

Kontreadmiral: - Glad vi ikke mistet noen.

SAMMENSTØT: Masseevakuering etter kollisjonen mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS i Hjeltefjorden, nord for Sture-terminalen i Øygarden kommune i Hordaland. Video: Redningssentralen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 04.03 torsdag morgen kolliderte den norske fregatten KNM Helge Ingstad med oljetankskipet TS Sola i Øygarden i Hordaland.

Fregatten ligger på grunn og det utføres nå en bergingsoperasjon. Samtlige 137 personer som var om bord i fartøyet ble evakuert. Forsvaret leder bergingsoperasjonen i tett samarbeid med Kystverket.

Hørte kjempesmell

Marius Villanger, som var om bord på KNM Helge Ingstad, sier han hørte et ekstremt høyt smell da fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS.

- Først hørte jeg et enorm smell. Jeg befant meg et sted i skipet der det ikke var vindu, så jeg trodde det var et grunnstøt. Så hørte jeg enda et høyt smell. På høytallerken fikk jeg vite hva som var skjedd, sier han til TV 2 fredag kveld.

Ifølge Villanger, var førsteprioritert å sikre at mannskapet om bord var uskadd og i god behold.

- Da personellkontrollen var ferdig og at alle var i sikkerhet fikk vi en ny god beskjed: Vi fikk forlate fartøyet. Følelsen av å gå over i en slepebåt var ubeskrivelig, sier han.

Tora Seth Reinertsen (22) forteller til Bergens Tidene at hun akkurat hadde gått av vakt og satt i messen like før kollisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer