<strong>FIKK BEHANDLING:</strong> Roger Dean ses her med oksygenmaske umiddelbart etter brannen på arbeidsplassen 18. november 2011. til TV-kameraene beskrev han hvordan han hjalp til med å redde eldre fra den brennende bygningen. Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP / NTB SCANPIX
FIKK BEHANDLING: Roger Dean ses her med oksygenmaske umiddelbart etter brannen på arbeidsplassen 18. november 2011. til TV-kameraene beskrev han hvordan han hjalp til med å redde eldre fra den brennende bygningen. Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Først hyllet som helt, nå sier han seg skyldig i elleve drap

Sykepleier Roger Dean (37) satte fyr på eldrehjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den australske sykepleieren Roger Dean (37) ble først utpekt som helt etter at arbeidsplassen hans, et eldrehjem i Quakers Hill utenfor Sydney, brant ned. I dag erklærte han seg skyldig i å ha tent på brannen, som tok livet av elleve eldre og skadet åtte alvorlig, skriver The Australian.

På TV Det var 18. november 2011 at Dean satte fyr på bygningen to forskjellige steder. Etter brannen ble han intervjuet på TV om sin rolle i redningsaksjonen, og hvordan han deltok i arbeidet med å redde ut folk som var fanget inne på eldrehjemmet - men kom altså etter hvert i politiets søkelys.

En rekke pårørende av brannofrene var møtt opp på galleriet i rettssalen, og flere måtte forlate lokalet under rettsmøtet. En blek Dean sto dresskledd og nærmest hvisket fram skyldigerklæringen.

Det er en jury på tolv personer som skal avsi kjennelse i saken, der Dean er tiltalt på 19 punkter, blant annet overlagt drap, legemsbeskadigelse og tyveri av reseptbelagte medisiner. Skyldigerklæringen var godt nytt for de pårørende.

- Bønnhørt - Mitt drømmescenario var at han skulle stå i retten og erklære seg skyldig på alle tiltalepunkter. Jeg er bønnhørt, sier Elly Valkay, som mistet sin mor Neeltje.

Dean sa seg i fjor ikke skyldig, etter at et tilbud om å si seg skyldig i forsettlig drap ble avvist. Tidligere denne måneden forsøkte han å få saken ført for bare en dommer, uten jury, men også dette ble avvist.

Det er satt av tre dager til rettsforhandlingene.

<strong>STORBRANN:</strong> Flere hundre redningsmannskaper deltok i redningsarbeidet da eldrehjemmet utenfor Sydney tok fyr 18. november 2011. Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP / NTB SCANPIX
STORBRANN: Flere hundre redningsmannskaper deltok i redningsarbeidet da eldrehjemmet utenfor Sydney tok fyr 18. november 2011. Foto: TORSTEN BLACKWOOD / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer