- LØGN!: Hanna Wigh kom med oppsiktsvekkende avsløringer om hendelser som skal ha skjedd innad i det mange kaller for det høyreekstreme partiet Sverigdemokraterna. Nå har partileder Jimmie Åkesson uttalt seg, men svarene faller ikke i god jord hos Wigh. Foto: NTB Scanpix
- LØGN!: Hanna Wigh kom med oppsiktsvekkende avsløringer om hendelser som skal ha skjedd innad i det mange kaller for det høyreekstreme partiet Sverigdemokraterna. Nå har partileder Jimmie Åkesson uttalt seg, men svarene faller ikke i god jord hos Wigh. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sverigedemokraterna:

Først kom hun med rystende avsløringer. Nå raser hun mot partilederen: - Han lyver!

Partileder for Sverigedemokraterna hevdet på direktesendt TV at han ikke visste hva hun snakket om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Expressen melder om at politiet har innledet en etterforskning av et seksuelt overgrep mot en kvinne som sitter i Riksdagen.

(Dagbladet): Det har stormet rundt det nasjonalistiske partiet Sverigedemokraterna, etter at det i går kom fram en rekke oppsiktsvekkende avsløringer fra tidligere politikere i partiet.

Seksuelt overgrep

Det var TV4-programmet «Kalla Fakta» som intervjuet avhopperne.

Parlamentsmedlem Hanna Wigh gjorde det klart at hun forlot partiet, men at hun blir værende i Riksdagen, Sveriges lovgivende forsamling.

Dette etter en rystende avsløring om at hun skal ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep i 2012, av en partifelle høyt oppe i partiledelsen.

- Han holdt en hånd over halsen min, og dyttet meg mot veggen. Så tok han den andre hånda ned i buksene mine, fortalte hun.

Beskylder partileder for løgn

I morges stilte partileder Jimmie Åkesson opp i TV-showene «TV4 Nyhetsmorgon» og «AB Morgon» for å svare på kritikken som har haglet mot partiet etter hevdelser om juks, trakassering og overgrep.

I begge programmene uttalte han at han fortsatt ikke vet hvem mannen Wigh snakker om er, men at partiet vil gå saken i sømmene.

Dette etter at partiets pressesjef Henrik Vinge i går opplyste om at de har politianmeldt seg selv.

- Jeg ber Hanna Wigh om å fortelle hvem det er, så vi kan ta tak i det. Vi går ut ifra at det er sant, og da går det en voldtektsmann rundt i våre lokaler, noe vi naturligvis ikke vil, sa Åkesson til «AB Morgon».

Nå sier Wigh til Nyheter24 at partilederen snakket usant.

- Han lyver. De har fått navnet av meg. Jeg traff på ham i TV4s korridor nå i morges hvor jeg fortalte hvem det var. Jeg fortalte også hvor, hvordan og når det skjedde.

Hun forteller at hun også er skeptisk til partiets motivasjon, og tviler på at saken kommer til å bli løst.

- Han som gjorde dette var nøye med å ikke legge igjen merker på kroppen min, slik at det ville bli vanskelig å politianmelde. Etterforskningen kommer til å legges ned i mangel på bevis, og da kan Sverigedemokraterna si at man har tatt tak i dette, men at det ikke førte fram, fortsetter hun til Nyheter24.

Tar «time out»

Mannen som er anklaget for å ha utsatt Wigh for overgrep har nå trukket seg fra Riksdagen, kunne partiets pressesjef Henrik Vinge melde om til Expressen i dag.

- Han kommer ikke til å oppholde seg her mens utredningen pågår, sa han til den svenske avisa.

«Immun» overgrepsmann

Ifølge Wigh har hun allerede fortalt om overgrepet til partifeller, men ble den gang møtt med neddyssing og skjellsord, i stedet for støtte. Også den angivelige overgrepsmannen skal ha kommet med krasse ord.

- Han sa at jeg var psykisk syk og gal, og at jeg ikke klarer jobben min. Da sluttet jeg å snakke om det, og jeg hadde det ikke noe bra.

Også tidligere assisterende sikkerhetssjef i partiet, Per Vegelow, medvirket i programmet «Kalla Fakta», som ble sendt i går kveld.

Der snakket han blant annet om mannen som skal ha utført overgrep på blant andre Hanna Wigh.

- Jeg blir veldig overrasket om det ikke er kjennskap til denne hendelsen høyt i partiledelsen, men denne mannen er umulig å nå. Han har immunitet.

OVERGREP: Svenske TV 4s dokumentarprogram «Kalla Fakta» har sett på seksuelle overgrep innad i Sverigedemokraterna. Se traileren for dokumentaren her. Video: TV 4 Vis mer Vis mer