Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Først meldte de om en stjålet safe. Nå har eierne av kokainkongens hus funnet enda en

Skal filmes i forbindelse med ny dokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rivingen av Pablo Escobars gamle hus i Miami Beach i Florida startet forrige uke.

Det var Christian de Berdouare og kona Jennifer som i 2014 kjøpte bygget som på 80-tallet ble beslaglagt av amerikanske myndigheter.

Hyret inn skattejegere De nye eierne hyret nylig inn skattejegere i håp om å finne penger, narkotika og smykker i forbindelse med rivingen. 

I går kunne de melde om funn.

METALLSAFE: Den 317 kilo tunge safen ble funnet bak en vegg i narkobaronens gamle hus i Miami Beach i Floria. Foto: C.M Guerrero / AP
METALLSAFE: Den 317 kilo tunge safen ble funnet bak en vegg i narkobaronens gamle hus i Miami Beach i Floria. Foto: C.M Guerrero / AP Vis mer

En av arbeiderne, Miguel Mato, skal ha revet ned siste del av grunnmuren da han oppgaget en safe med en vekt på over 300 kilo.

- Jeg sa til eieren "Se, der er det en safe", og han trodde jeg tullet med ham, sier Mato til CBS News.

Skal lage dokumentar Safen skal, ifølge nyhetsbyrået AP, ikke åpnes før paret setter i gang filmingen av en dokumentar som omhandler narkobaronens tilknytning til huset.

Tidligere i januar meldte paret en annen safe stjålet fra eiendommen.

SKAL LAGE DOKUMENTAR: Christian de Berdouare skal sammen med kona Jennifer åpne safen i forbindelse med en ny dokumentar. Foto: C.M. Guerrero / AP
SKAL LAGE DOKUMENTAR: Christian de Berdouare skal sammen med kona Jennifer åpne safen i forbindelse med en ny dokumentar. Foto: C.M. Guerrero / AP Vis mer

Safen skal ha forsvunnet noen måneder før arbeidet på tomta begynte og det er ikke kjent hva den kan ha inneholdt.

Det skal også ha blitt funnet en pose med hvitt pulver i huset, som etter tester utført av myndighetene, ble avkrefet å være kokain.

Rikeste skurken i historien Pablo Escobar skal ikke ha bodd i huset selv, men brukte det som skjulested for penger og medlemmer av Medellín-kartellet på starten av 80-tallet, skriver The Telegraph.

Escobar kontrollerte på 70- og 80-tallet 80 prosent av verdens kokainsalg, noe som gjorde ham til den rikeste skurken i historien.

Fra å stjele gravsteiner og selge falske lodd gikk Escobar til å tjene opp mot fire milliarder i uka, mens Medellin-kartellet fylte opp varehus med kokain og åkere med nedgravde formuer, skriver Business Insider.

Den avdøde narkobaronen portretteres i Netflix-serien «Narcos».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media