Først nå er det ulovlig å ha sex med dyr i Danmark

- Skjer av en rekke grunner.

IKKE LOV: Det har vært lov til nå, men nå er det vedtatt et lovforslag mot å ha sex med dyr i Danmark. Foto: NTB Scanpix
IKKE LOV: Det har vært lov til nå, men nå er det vedtatt et lovforslag mot å ha sex med dyr i Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Norge ble det forbudt 1. januar 2010, og Sverige fulgte etter i april i fjor. Men først nå er det blitt ulovlig å ha sex med dyr i Danmark.

Det skriver Ekstra Bladet, som viser til at den danske regjeringen i går klokka 13 vedtok en lov om å få slutt på misbruk av dyr.

«Alle, ikke bare eieren» «Med lovforslaget innføres et forbud mot seksuell omgang eller seksuelle handlinger med dyr. Bestemmelsen omfatter alle personer, ikke kun dyrets eier», heter det i den danske loven.

Lovendringen gjør at danskene kan måtte sone ett år i fengsel for all slags seksuell omgang med dyr.

- Jeg har besluttet at vi skal forby sex med dyr. Det skjer av en rekke grunner, sa matminister Dan Jørgensen i danske Socialdemokraterne til avisa da han startet sin kampanje mot dyresex i oktober.

- Det viktigste er at det i de fleste tilfeller er et overgrep mot dyret. Under alle omstendigheter må tvilen komme dyra til gode, sier matministeren, populært kalt Dyre-Dan.

Loven trer i kraft først 15. mai, ifølge avisa.

Samtidig skal den danske lovendringen verne om hunder, blant annet ved å jobbe for at hundeeiere skaffer seg hund på «et opplyst grunnlag».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer