Først nektet flyvertinnene å fly til Iran. Nå nekter flyverter på grunn av homodødsstraff

Air France gjenåpner ruta til Teheran i neste uke.

KONTROVERSIELLE IRAN-FLYGNINGER: For noen uker siden gjorde flyvertinner i Air France opprør mot at de ble pålagt å dekke til håret under flygninger til Iran. Nå nekter homofile flyverter å fly til den iranske hovedstaden. Illustrasjonsbildet er tatt i 2013, i forbindelse med at Air France oppgraderte sin økonomiklasse.


Foto: Kirsten Margrethe Buzzi
KONTROVERSIELLE IRAN-FLYGNINGER: For noen uker siden gjorde flyvertinner i Air France opprør mot at de ble pålagt å dekke til håret under flygninger til Iran. Nå nekter homofile flyverter å fly til den iranske hovedstaden. Illustrasjonsbildet er tatt i 2013, i forbindelse med at Air France oppgraderte sin økonomiklasse. Foto: Kirsten Margrethe Buzzi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag 3. april skrev Dagbladet at flyvertinner i Air France vil nekte å fly til den iranske hovedstaden når flyselskapet gjenåpner ruta til Teheran.

Nå må flyselskapet takle tilsvarende misnøye fra selskapets homofile flyverter, bare ei uke før ruta til Teheran gjenåpnes, skriver The Local.

Årsaken til at flyvertinnene gjorde opprør, var at kvinnelige besetningsmedlemmer ble beordret av flyselskapet til å dekke til håret når de ankom flyplassen i det muslimske landet, i henhold til landets lover.

Bøyde seg Fagforeningene krevde at Iran-flygningene derfor måtte bli gjort frivillig for kvinnelige ansatte. Nå har Air France gått med på at kvinnelige besetningsmedlemmer kan nekte å fly til Iran i selskapets tjeneste, uten å risikere straffereaksjoner.

Nå gjenstår det å se hvordan flyselskapet møter et tilsvarende krav som nå er reist av mannlige, homofile besetningsmedlemmer.

Det gryende opprøret er sparket igang på nettet av en homofil flyvert med et flammende innlegg.

«Homofile flyverter vil ikke fly til dødsstraff i Iran» lyder tittelen på innlegget som er sendt som et åpent brev til franske myndigheter og toppledelsen i Air France.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer