Først nordavind, så gråvær så langt varselet rekker

Uka starter bra, men etter tirsdag er værvarselet lite lystig lesning.

GRÅTT: Bildet viser Ingierstrand i Oppegård, som er tom på grunn av dårlig vær. Slik vær er det meldt på Sør- og østlandet ut fra midten av uka som kommer. Fram til da vil det være finere vær, men kaldere enn i uka som gikk. Foto: Åshild Breian
GRÅTT: Bildet viser Ingierstrand i Oppegård, som er tom på grunn av dårlig vær. Slik vær er det meldt på Sør- og østlandet ut fra midten av uka som kommer. Fram til da vil det være finere vær, men kaldere enn i uka som gikk. Foto: Åshild Breian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I uka som gikk kunne vi kose oss med kjempevær og høye temperaturer i Sør-Norge. Så ble det litt kaldere, og for flere av oss måtte shortsen vike for langbukser igjen.

Hvis du håpet at det var forbigående, må meteorlogene skuffe deg.  Værvarselet for neste uke ser nemlig ikke lovende ut - og der ingen varmebølge i sikte noe sted i landet i uka som kommer.

- Oppsummert vil det være ikke så aller verst fram til mandag og tirsdag, men så kommer et lavtrykk som vil treffe Sør- og Østlandet, sier meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt.

Nordavind er stikkordet Akkurat nå ligger et høytrykk uti Norskehavet som fortsatt gir ganske mye bra vær i Sør-Norge og på Vestlandet, men øst for Finland ligger et lavtrykk.

De to trykksystemene skaper luftstrømmer fra nord, som sørger for kjøligere temperaturer fram til tirsdag.

Da er det en liten mulighet for at temperaturen kan nå 20 grader på Østlandet (se værvarsel for Oslo her), men ellers er sommertemperaturene ikke i sikte.

Så kommer gråværet Så - etter tirsdag - snur vindretningen til østavind på Sør- og Østlandet, og med den kommer gråværet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer