PEPRET MED SKUDD: Denne politipatruljene skal ha blitt sendt for å beskytte to personer som ble nevnt i «manifestet» til Cristopher Dorner, da han i stedet rettet angrepet mot tjenestemennene. I løpet av dagen har flere politifolk blitt skutt i Los Angeles og omegn.Foto: Nick Ut / AP / NTB SCANPIX
PEPRET MED SKUDD: Denne politipatruljene skal ha blitt sendt for å beskytte to personer som ble nevnt i «manifestet» til Cristopher Dorner, da han i stedet rettet angrepet mot tjenestemennene. I løpet av dagen har flere politifolk blitt skutt i Los Angeles og omegn.Foto: Nick Ut / AP / NTB SCANPIXVis mer

Først publiserte han «drapsliste» - så skjøt han politifolkene som rykket ut som beskyttelse

Nå jakter de eks-politimannen med skarpskyttere i skianlegg utenfor Los Angeles. Politistyrker på hele vestkysten i USA i helspenn etter at militærtrente Christopher Dorner (33) gikk amok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skarpskyttere i helikoptre og politifolk på bakken i full krigsutrustning er blant styrkene som seint i kveld jakter på Christopher Dorner (33) i California, melder flere tv-stasjoner.

Samtidig er tungt bevæpnede mannskaper utplassert ved politistasjonene i Los Angeles, blant annet med skarpskyttere på hustakene, i frykt for at 33-åringen skal dukke opp på sin tidligere arbeidsplass.

Dorner er på et blodig hevntokt der han har truet med å massakrere politifolk og familiene deres, og har allerede gjort alvor av deler av drapsplanen.

Bil funnet i brann Det siste sporet etter den militærtrente eks-politimannen er bilen hans.

SUV-en skal i 22-tida ha blitt funnet i full fyr i snøen mellom furutrærne i nærheten av skianlegger Big Bear, to timers kjøring fra bykjernen i Los Angeles.

Det føderale politiet FBI har nå bedt om at hele skianlegget stenges og har slått jernring rundt Big Bear mens mannskaper gjennomsøker store områder og sjekker all biltrafikk. Samtidig er alle skoler i distriktet bedt om å holde elevene innendørs og låse alle dører.

GODT TRENT:  Christopher Jordan Dorner var fram til 2009 politimann i Los Angeles, men gikk i dag inn for å drepe flere av sine tidligere kolleger. 33-åringen regnes som svært våpenkyndig og har bakgrunn fra marinen.  Foto: Los Angeles Police Department
GODT TRENT: Christopher Jordan Dorner var fram til 2009 politimann i Los Angeles, men gikk i dag inn for å drepe flere av sine tidligere kolleger. 33-åringen regnes som svært våpenkyndig og har bakgrunn fra marinen. Foto: Los Angeles Police Department Vis mer

Etter at de første tv-bildene av SWAT-styrker i marsj gjennom skogen kom ut, har politiet nå også bedt om at media lar være å vise politiets bevegelser live.

Det skjer etter at klappjakten har vært innom både et hotell i sentrum av byen San Diego og en marinebase i nærheten, der man først trodde 33-åringen kunne ha tatt veien.

Manifest Politiet i hele California og flere nabostater er i helspenn mens Dorner ennå er på rømmen - med en uttalt ambisjon om å massakrere politifolk og andre personer han har utpekt i et «manifest» han la ut på nettet i forkant.

Den langte teksten berører flere mulige motiver, men mye av sinnet hans er rettet mot det han oppfatter som en korrupt og forbrytersk politietat i L.A. som har straffet ham for hans ærlighet.

I kveld ble det kjent at Dorner også har sendt en DVD med påskriften «Jeg løy aldri» til den kjente CNN-programlederen Anderson Cooper. Det er så langt ikke kjent hva materialet inneholder.

Tidligere i dag skjøt 33-åringen tre politifolk, etter at han i utgangspunktet ble etterlyst for et dobbeltdrap i Orange County. Blant de døde er en kvinne som skal være datteren til en politileder som var involvert i Dornes avskjedigelse i 2009.

ANSPENT STEMNING: Politiet jakter på Dorner med alt de har av mannskaper og ressurser.  Foto: Nick Ut / AP / NTB SCANPIX
ANSPENT STEMNING: Politiet jakter på Dorner med alt de har av mannskaper og ressurser. Foto: Nick Ut / AP / NTB SCANPIX Vis mer

To av politifolkene som ble skutt skal ha stått i et kryss på rødt lys da Dorner pepret patljebilen med skudd.

Samtidig har politistyrkene selv skutt minst to uskyldige personer tidligere i dag, i biler som patruljene trodde var Dorners - men som viste seg å ikke ha noe med ham å gjøre.

Dagbladet.no kommer med mer.

FLUKTBILEN Dorner har i dag kjørt rundt i L.A. i en Nissan Titan pickup, men denne bilen skal nå ha blitt funnet i brann ved skianlegget Big Bear rundt to timers kjøring fra byen. Foto: ROBYN BECK / AFP / NTB SCANPIX
FLUKTBILEN Dorner har i dag kjørt rundt i L.A. i en Nissan Titan pickup, men denne bilen skal nå ha blitt funnet i brann ved skianlegget Big Bear rundt to timers kjøring fra byen. Foto: ROBYN BECK / AFP / NTB SCANPIX Vis mer