Først skjønner ingen hva de har vært vitne til. Så eksploderer rommet

Løste Rubiks kube på 5,25 sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den hatede og elskede rubiks kuben har både engasjert, fascinert og underholdt mennesker over hele verden i over 40 år, men det er ikke til å stikke under stol at noen av oss har bedre tak på de 54 fargede rutene enn andre.

En av de som vet hvordan kuben skal håndteres er Collin Burns som til daglig er elev på Central Bucks West High School i Doylestown, Pennsylvania.

Verdensrekord På et stevne i forrige uke deltok unggutten sammen med en rekke andre i kubeløsing, men det var neppe noen som hadde trodd de skulle være vitne til en verdensrekord.

Videoen viser Collin som sitter sammen med en tidtaker på enden av bordet, mens flere ungdommer går rundt i lokalet. Han får noen sekunder på seg til å gjøre seg kjent med kuben, før han legger den fra seg og tiden starter.

Han plukker den opp og vrir på de fargede rutene i en voldsom fart. 5,253 sekunder senere er verdensrekorden et faktum, og rommet eksploderer.

Hele 0,3 sekunder raskere enn den gamle verdensrekorden til Mats Valk fra Nederland.

- Et stort sjokk Selv sier den rykende ferske verdensrekordholderen til Dagbladet at dette ikke er enr ekord som kommer uten nitidig øvelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.