FUNNET I KRATT: Hildegunn Seljen (44) og hennes 57-årige ekskjæreste ble funnet døde i et kratt nedenfor innkjørselen til huset hennes seint tirsdag kveld. Det er på det rene at minst én av tenåringssønnene hennes så det ene eller begge likene. Foto: ERIK HATTREM
FUNNET I KRATT: Hildegunn Seljen (44) og hennes 57-årige ekskjæreste ble funnet døde i et kratt nedenfor innkjørselen til huset hennes seint tirsdag kveld. Det er på det rene at minst én av tenåringssønnene hennes så det ene eller begge likene. Foto: ERIK HATTREMVis mer

Først skutt med hagle, så med pistol

Deretter rettet ekskjæresten pistolen mot seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDFJORDEID/OSLO (Dagbladet.no): Hildegunn Seljen (44) ble først skutt med hagle, deretter pistol - før hennes 57-årige ekskjæreste skjøt seg selv med pistolen. Det kom fram på en pressekonferanse politiet holdt i Nordfjordeid i dag.

Drept utenfor hjemmet
Den 44-årige firebarnsmoren og ekskjæresten ble seint tirsdag kveld funnet døde i et kratt bare et steinkast fra huset der hun bodde i Ytre Torheim. Det lokale lensmannskontoret har med hjelp av Kripos gjennomført teknisk og taktisk etterforskning i hele går og i dag, men det ble tidlig klart at politiet antok det dreide seg om et drap og et selvdrap.

Så langt har ikke politiet gitt uttrykk for at de har kommet nærmere et motiv for hvorfor den 57-årige formingslæreren og trebarnsfaren skulle ønske å drepe Seljen, som han nylig hadde vært i forhold med, og som han traff gjennom den lokale leikarringen.

De to døde ble i går kveld fraktet til Gades institutt i Bergen for obduksjon. En foreløpig rapport ventes i morgen.

Spørsmål
Lensmann Wiktor Moa kunne ikke gi noe klart svar på hvorfor det tok nesten ni timer fra Seljens to tenåringssønner kom hjem, til likene ble funnet like ved huset. Dette til tross for at 57-åringens bil sto i innkjørselen med bakluka åpen, og haglpatroner samt morens tøfler lå ved bilen.

Det er også på det rene at minst én av sønnene så det ene eller begge likene, men også her var lensmannen uklar med hensyn til detaljene.

Det er imidlertid klart at Seljen ble funnet under liket av ekskjæresten nedenfor innkjørselen til huset.

Sønnene er nå inne til avhør med bistandsadvokat. Imens fortsetter politiet å avhøre andre vitner i den lille bygda, som er svært preget av hendelsen; både Seljen og 57-åringen var hjemmehørende i Eid kommune, som har under 6000 innbyggere.