Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Først til vraket

Thomas Vouzaz og hans dykkerkolleger var de første som nådde vraket «Express Samina» på 35 meters dyp. I dag har de hentet ni omkomne opp fra dypet. Ambassaden kan ikke utelukke at det er flere nordmenn blant de savnede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av mangelfulle passasjerlister er det umulig å si hvor mange som fortsatt er savnet etter forliset eller hvilke nasjonaliteter de har. Av de ni som er funnet i dag, er fem identifisert som grekere. Fire er fortsatt uidentifisert, og blir trolig sendt til Aten for videre undersøkelser.

Den norske ambassaden har meddelt at de ikke kan utelukke at det var flere nordmenn om bord, men at ingenting tyder på det.

Måtte vente med å gå ned

Det er usikkerhet knyttet til det totale antall omkomne. Tallet 75 har vært nevnt, men Thomas Vouzaz hevder overfor NTB at det riktige tallet er 73. To omkomne er ifølge nyhetsbyrået AP funnet i en grotte i nærheten, og det kan være disse Vouzaz ikke kjenner til.

Sammen med sine kolleger var han blant de første som tok seg ned til vraket tirsdag kveld.

- Vi kom hit tirsdag kveld, rett etter at ulykken hadde skjedd. Hvis det var opp til oss, kunne vi ha gått ned allerede natt til onsdag, men vi har ikke fått tillatelse av myndighetene til å dykke før i dag, sier Vouzaz.

- Skipet ligger på omkring 35 meters dyp. Det har veltet over på høyre side og den ene siden er ødelagt.

Fortsetter dykkinga

Det er forventet at dykkerne vil finne flere omkomne etter hvert som de kommer seg lengre inn i skipet.

I dag tidlig hentet de opp sju mennesker fra det ødelagte vraket. Nylig fikk de opp to til. Letinga utenfor øya Paros fortsetter utover kvelden.

Ifølge Vouzaz er forholdene lite gunstige, men gode nok til at jobben kan utføres.

LETER VIDERE: Dykkerne har hentet opp ni lik i dag. De fortsetter letinga i kveld
SØRGER: Dødstallet stiger og flere pårørende går sammen i sorgen.