Først tok tyvene Macen — så tok Macen tyvene

Dataprogram logger IP-adresse og sender bilder av brukerne hvis PCen blir stjålet.

TOK TYVENE: Petter Røisland installerte et program som er laget for å kunne spore stjåle datamaskiner. Dermed ble politiet ledet rett til dem hadde tatt morens Mac. Foto: ALF OVE HANSEN
TOK TYVENE: Petter Røisland installerte et program som er laget for å kunne spore stjåle datamaskiner. Dermed ble politiet ledet rett til dem hadde tatt morens Mac. Foto: ALF OVE HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Kort tid etter at familien til Petter Røisland (23) flyttet inn i ny enebolig i boligområdet Bekkefaret like utenfor Stavanger sentrum, begynte marerittet.

Etter at familien hadde vært på konsert med Bob Dylan i juni i fjor, våknet Petter opp til en ubehagelig overraskelse da han skulle på morgenvakt på jobben hos Lyse Tele.

— Det var da jeg merket det. Noen hadde brutt opp stuedøra, og forsynt seg med verdier for over 50 000 kroner, sier Petter til Dagbladet.

Pcer, kameraer, smykker og dyre kjøkkenkniver var borte. Familien anmeldte saken og etterforskningen førte til at mistanken rettet seg mot en bestemt person.

— Politiet fortalte oss at mannen ikke var strafferettslig tilregnelig, og at de derfor ikke kunne fengsle ham, sier Petters stefar, som ikke ønsker å ha navnet sitt i avisa.

Sporet tyvene En mistanke om at en organisert bande kunne være bakmennene, gjorde at Petter bestemte seg for å ta saken i egne hender.

Han installerte dataprogrammet Undercover på morens Mac.

Hvis en maskin med dette programmet blir stjålet, kan man melde fra til programleverandøren. De kan deretter spore opp tyvene dersom de kobler seg til internett med den stjålne datamaskinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer