STRANDET: Den arktiske reven fløt rundt på et isfjell da krabbefiskerne fikk øye på den. Foto: Mallory Harrigan Vis mer

Først trodde båtmannskapet de så en strandet sel. Så kom de nærmere

Mannskapet reddet en arktisk rev og matet den med pølser fram til den følte seg bedre.

Mallory Harrigan, Cliff Russell og Alan Russell var egentlig på krabbefiske utenfor regionen Labrador i Canada da de plutselig fikk øye på et lite vesen som fløt av gårde på et isfjell langt ute på havet.

– Vi trodde først det var en sel. Men da vi kom litt nærmere så vi at det var en liten, gjennomvåt arktisk rev, forteller Allan Russell til radiokanalen Labrador Morning.

REDD: Den klissvåte og engstelige reven holdt seg først på avstand, før den etterhvert tok i mot både varme og mat fra mannskapet på båten. Foto: Mallory Harrigan
REDD: Den klissvåte og engstelige reven holdt seg først på avstand, før den etterhvert tok i mot både varme og mat fra mannskapet på båten. Foto: Mallory Harrigan Vis mer

– Vi prøvde først å komme nærmere for å få tak i den, men det var ganske farlig. Den var på et høyt punkt på en flytende isfjell, og måker forsøkte å få tak i den. Men den var redd, så vi måtte få den ut i vannet og hale den opp, sier han.

ISKALD: Den våte reven ble lagt i sagspon for å få varmen tilbake. Foto: Mallory Harrigan
ISKALD: Den våte reven ble lagt i sagspon for å få varmen tilbake. Foto: Mallory Harrigan Vis mer

Russell og mannskapet fikk tak i reven etter hvert, men den var livredd menneskene. Det tok lang tid før den vente seg til menneskene.

- Den var ganske redd en stund, men det gikk fint. Vi matet den med pølser, og da begynte den å like oss, forteller Russell.

Han har fisket mye i området, men har ikke sett et dyr så langt ute tidligere.

– Jeg har aldri sett en rev så langt ute på havet før. Den hadde vel kanskje hatt en dag igjen å leve hvis vi ikke hadde funnet den. Den var iskald og gjennomvåt, det var ikke noe mat der, og måkene forsøkte å få tak i den, forteller han.

– Vi hadde den med oss et par døgn, da hadde den fått styrken tilbake, forteller Russell videre til kanalen.