Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forståelig sukk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Clemet har gode grunner for sitt hjertesukk i Aftenposten om sine problemer med nye læreplaner i KRL-faget (kristendom, religion og livssyn): «En meget hard nøtt som volder meg mye hodebry.» For det første har FN slått fast at faget strider mot menneskerettighetene. For det andre har Clemet én regjeringskamerat, KrF, som tviholder på skolens kristne formålsparagraf, og en annen, Venstre, som vil gjøre faget livssynsnøytralt. Så mens nye utkast til læreplaner i andre grunnskolefag ble lagt ut på nettet fredag, utsatte hun KRL-faget. Det er rett og slett ikke ferdig.

  • Clemet har tidligere ment at det finnes to alternative måter å komme ut av problemet på. Enten å endre faget eller å styrke fritaksreglene. Nå mener hun det finnes flere måter å gjøre det på. Vi venter i spenning på hvordan hun vil forene uforenlige standpunkter, men utelukker ikke at hun klarer det. Det fins mer mellom himmel og jord enn selv vi aner. Særlig i politikken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media