TAR AVSTAND: Muslimske ledere tar avstand fra Mulla Krekars støtte til terror og kaller uttalelsene i et NRK-intervju hårreisende og uttrykk for katrastrofal ekstremisme. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TAR AVSTAND: Muslimske ledere tar avstand fra Mulla Krekars støtte til terror og kaller uttalelsene i et NRK-intervju hårreisende og uttrykk for katrastrofal ekstremisme. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Forstander: - Krekars uttalelser er hårreisende

Muslimske ledere i Norge tar sterkt avstand fra mulla Krekars støtte til terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med NRK sa Krekar at det er muslimers rett å drepe dem som fornærmer profeten med karikaturtegninger.

Glad for Paris-terror Han sa videre at han var glad for det som skjedde i Frankrike da to væpnede menn angrep redaksjonen til satiremagasinet Charlie Hebdo og drepte elleve personer.

- De forsvarte sin ære. De forsvarte sin helligdom. De var helter, sa Krekar blant annet.

- Ingenting med islam å gjøre - Dette har ikke noe med islam å gjøre, sier forstander for Det islamske forbundet, Basim Ghozlan til NRK.

Han frykter at andre muslimer kan bli påvirket av det Krekar sier, men at de nå må gjøre alt de kan for å hindre det. Han kaller Krekars uttalelser for hårreisende.

Katastrofal ekstremisme - Vi må gå imot det han sier ved hjelp av teologisk argumentasjon, vi må vise hvor feil tankegangen hans er. Det Krekar står for, er en katastrofal ekstremisme som ødelegger samfunnsfreden, sier han.

Sheikh Mahmoud Jalloul i sjiamoskeen Tauheed i Oslo mener mulla Krekar baserer seg på en feil tolkning av koranen.

Tar avstand Han tror de aller fleste muslimer i Norge tar avstand fra det Krekar står for.

- Vi muslimer tror at koranen er hellig, men tolkning er ikke hellig. For tolkningen kommer an på utdannelsen, og det er en lang prosess å kunne tolke koranen. Det er ikke hvem som helst som kan avgjøre dette, sier Jalloul. (NTB)