Forstandig fornying

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Kjell Magne Bondeviks rokeringer i regjeringen er ikke store og dramatiske. Bare to statsråder går ut av regjeringen, Ingjerd Schou og Einar Steensnæs. Begge har vært med i spekulasjonene om hvem som måtte gå. De to nye har på sin side vært sentrale i spekulasjonene om hvem som skulle inn. Knut Arild Hareide er som nestleder i KrF og med ry som politisk wonderboy et naturlig valg som miljøvernminister. Thorhild Widvey har lang fartstid for Høyre i Stortinget (1989- 1997) og kommer fra oljefylket Rogaland. De representerer både fornyelse og foryngelse av regjeringen.

Det politisk mest interessante ved omdanningen er imidlertid grepet med å sette KrF-leder Dagfinn Høybråten inn som leder for et kombinert Arbeids- og sosialdepartement. Selve omorganiseringen virker i utgangspunktet klok siden det i mange år har vært erkjent som et problem at personer i arbeidsledighets- og sosialkøen ofte blir kasteballer i trygdebyråkratiet. Få kjenner dessuten det omorganiserte departementets hovedoppgaver bedre enn Høybråten. Han har som kjent vært helseminister både i Bondeviks første og andre regjering. Han har dessuten vært direktør i Rikstrygdeverket og direktør i Kommunenes Sentralforbund. Høybråten er derfor godt rustet til denne oppgaven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer