- Forstår at folk reagerer

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Jeg kan godt forstå at folk reagerer, sier Ivar Kjellevik, som leder fylkesbarnevernet i Vest-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han hevder det er billig og fornuftig å sende barnevernsklienter på Syden-tur.

- Dette kan godt kalles et ferieopplegg. Men det skal ikke være noen luksusferie, sier Kjellevik. I går avslørte Dagbladet at den ene 17-årige jenta fra Kristiansand som er siktet for medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen, er sendt til Barcelona i to uker på barnevernets regning.

Klokka 06.45 i går morges dro 17-åringen fra Kjevik sammen med miljøterapeut Christina Bjerkeli Sandnes (30) fra den barnevernsinstitusjonen St. Hans-gården i Kristiansand.

- Opplegget er mye billigere enn om vi skulle gjennomført noe tilsvarende i Norge, sier Ivar Kjellevik.

Barnevernslederen forteller at man de siste to årene har gjennomført sju slike utenlandsturer. Erfaringene har vært gode.

- Vår oppgave er jo ikke å påføre klientene noen straff. Vi skal endre barn og unges situasjon til noe bedre. Vi har erfart at ungdom som er tøffe hjemme, oppfører seg annerledes i en fremmed kultur og i et land der det snakkes spansk eller engelsk. Da knytter de seg veldig til den voksne personen de reiser sammen med.

Denne jenta er plassert frivillig hos oss. I første omgang må vi skjerme henne fra et uheldig miljø i Norge. Deretter skal vi forsøke å påvirke henne i positiv retning, sier Kjellevik.