Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forstår at Frp reagerer på å arve informasjonsfolk som har jobbet for Stoltenberg-regjeringen

Sigurd Grytten mener at kommunikasjonssjefene i departementene bør utnevnes politisk.

UMUSIKALSK: Kommunikasjonsekspert Sigurd Grytten synes det er umusikalsk å jobbe med politisk strategi for en Ap-statsråd den ene måneden og for en Frp-statsråd den neste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UMUSIKALSK: Kommunikasjonsekspert Sigurd Grytten synes det er umusikalsk å jobbe med politisk strategi for en Ap-statsråd den ene måneden og for en Frp-statsråd den neste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fremskrittspartiet har lenge proklamert at det offentlige byråkratiet skal effektiviseres. En rekke personer i partiet er sterkt kritiske til størrelsen på departementenes kommunikasjonsseksjoner.

Sigurd Grytten, partner i Zynk og tidligere Ap-politiker, forstår frustrasjonen i Fremskrittspartiet.
- Det er en voldsom økning i antall informasjonsstillinger i regjeringsapparatet, sier Grytten.

Umusikalsk - Min mening er at kommunikasjonsdirektørene i departementene burde være politisk utnevnte. Det er noe umusikalsk over at du utarbeider strategier for en Arbeiderparti-statsråd den ene måneden og den neste gjør det samme for en Frp-statsråd.

Jeg skjønner at Fremskrittspartiet reagerer på at de arver et informasjonskorps, som har jobbet i åtte år for Stoltenberg-regjeringen, sier Grytten.

Uhørt Zynk-partneren sammenlikner med sin egen bransje.

- For oss som jobber i kommunikasjonsbransjen vil det være uhørt å skifte oppdragsgivere i konkurrerende virksomhet innenfor et så kort tidsrom.

Derfor mener jeg at løsningen for regjeringen er å erstatte informasjonsstillinger med politiske stillinger som følger partiene, sier Sigurd Grytten.

Civita-leder Kristin Clemet mener Christian Tybring-Gjeddes kritikk mot utvelgelsen av Frp'ere i regjeringsapparatet kan bidra til å reise en viktig debatt på tvers av partigrensene.

Irritasjon I et Dagblad-intervju tirsdag i forbindelse med at han frasa seg gjenvalg som leder i Oslo Frp, uttalte Christian Tybring-Gjedde:

- Jeg opplever en økende irritasjon over at en del Frp'ere har fått sentrale stillinger i regjeringsapparatet uten å ha gitt noe av sin fritid for partiet, sa Christian Tybring-Gjedde.

Tidobling I sin blogg skriver Clemet at det kan være nyttig å forsøke å tolke Tybring-Gjedde i beste mening.

- Rådgiverapparatet i partiene eser nemlig ut. Selv var jeg gruppesekretær, dvs en ansatt rådgiver, for Høyres stortingsgruppe på 1980-tallet. Da var det ca. én rådgiver for hver tiende stortingsrepresentant.

I dag er forholdet, meg bekjent, ca. én til én - og de statsfinansierte stortingsgruppene er rike nok til å ansette enda flere, hevder den tidligere Høyre-statsråden.

Færre valgte Kristin Clemet er bekymret for at forholdet mellom folkevalgte og ansatte politikere forrykkes.

- De valgte blir færre, mens de ansatte rådgiverne blir flere. Stadig flere av dem som rekrutteres til valgte verv, kommer fra rådgiverstillinger i politikken, skriver Clemet i blogginnlegget.

KRITISK: Kristin Clemet, leder i Civita og tidligere Høyre-statsråd, er opptatt av at det politiske rådgiverapparatet eser ut. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Kristin Clemet, leder i Civita og tidligere Høyre-statsråd, er opptatt av at det politiske rådgiverapparatet eser ut. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer