- Forstår Hydro-ledelsens frustrasjon

Per Olaf Lundteigen (Sp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere kilder i regjeringsapparatet sier i kveld til Dagbladet.no at Jan Reinås dager som styreleder i Hydro er talte.

Kildene ser det som den eneste mulige utgangen at Reinås går av som styreleder - og det uavhengig av hva som blir resultatet av regjeringens granskning.

Senterpartiets finanspolitiske talsperson Per Olaf Lundteigen legger skylda på opsjons-bråket på næringsminister Dag Terje Andersen (Ap).

- Jeg forstår Hydro-ledelsens frustrasjon over opsjons-bråket, sier han til Dagbladet.no.

Lundteigen tar et sterkt oppgjør med næringsministerens opptreden i saken. 

- Når ledelsen har hatt løpende kontakt med statsråden er det statsrådens ansvar å forfekte stortingsflertallets syn. Det er påfallende at statsråden først kommer på banen etter at media tok opp saken, sier Lundteigen til Dagbladet.no.

Onsdag kveld kom det fram i Aftenposten.no at næringsminister Dag Terje Andersen ikke informerte Jens Stoltenberg om millionutbetalingene til Hydro-toppene.

Onsdag 25. juli ble det kjent at Hydro avvikler sitt opsjonsprogram, og at 35 ledere i Hydro i den forbindelse får utbetalt til sammen 210 millioner kroner. Konsernsjef Eivind Reiten får den største utbetalingen, nærmere 28 millioner kroner.

IKKE GJORT NOE GALT:Konsernsjef Eivind Reiten og styreleder Jan Reinås.- Det er påfallende at statsråden først kommer på banen etter at media tok opp saken, sier Per Olaf Lundteigen. Foto: SCANPIX
IKKE GJORT NOE GALT:Konsernsjef Eivind Reiten og styreleder Jan Reinås.- Det er påfallende at statsråden først kommer på banen etter at media tok opp saken, sier Per Olaf Lundteigen. Foto: SCANPIX Vis mer

Regjeringen iverksatte mandag 30. juli en gransking av Hydro-utbetalingene, og det er knyttet stor spenning til hva som blir næringsminister Dag Terje Andersens neste skritt i striden med Hydro-ledelsen.

Les også: «Provosert over opsjonsavtalene»

- Forstår Hydro-ledelsens frustrasjon