ÅSTEDET: I leiligheten i andre etasje ble Hilda Feste (98) funnet voldtakk og drept om kvelden første nyttårsdag.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ÅSTEDET: I leiligheten i andre etasje ble Hilda Feste (98) funnet voldtakk og drept om kvelden første nyttårsdag. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Forstår ikke at 19-åring kan være drapsmann

Flere vitner har i dag forklart at de ikke tror at 19-åringen de kjenner kan ha voldtatt og drept Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Kjæresten til tiltaltes mor fastholder at 19-åringen kom hjem en gang mellom klokka 21.10 og 21.15 drapskvelden. Trygghetsalarmen til Hilda Feste ble utløst klokka 21.12.

- Jeg er helt sikker på det fordi vi ble overrasket over at han kom så tidlig hjem fra en fest. Det var ikke vanlig. Derfor så jeg på klokka. Jeg hørte bråk da han gikk ned trappa til sitt rom. Det hørtes ut som om han tok fem trinn i ett, forklarer 36-åringen.

- Merket ikke noe Det er forsvarets vitner som forklarer seg om sitt kjennskap med tiltalte i Nordhordland tingrett i dag.

En 25 år gammel kvinne som har vært aktiv i ungdomsklubben på Os sier at hun hadde mye kontakt med tiltalte. Han var fast gjest på klubben hver mandag, både før og etter drapet på Hilda Feste. Hun hadde også kontakt med tiltale utenfor klubben i private sammenkomster.

- Jeg merket ikke noe spesielt ved han da jeg møtte han etter denne hendelsen. Han oppførte seg helt normalt, sier vitnet.

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen spør om hun tror at tiltalte kan ha gjort den grusomme handlingen om kvelden første nyttårsdag.

- Ville ha lukket seg
- Nei, det tror jeg ikke. Da ville han ha lukket seg mer i tida etterpå. For meg var han like åpen som før, forklarer hun.

Dette vitnet var også en tur innom kameraten til tiltalte den aktuelle kvelden, etter at tiltalte hadde forlatt denne leiligheten. Da hun var der skal moren til tiltalte ha ringt og etterlyst vesken til sønnen, og om der også var noen klær som tilhørte ham.

Moren til en annen kamerat av tiltalte forklarer i retten at hun hadde kontakt med tiltalte flere ganger etter drapet på Hilda Feste. Hun er også venninne med tiltaltes mor.

- Han inviterte meg ut på restaurant sammen med flere andre på Valentines dagen 14. februar. Vi spiste pizza og drakk brus. Det var veldig hyggelig gjort av ham. Han har alltid oppført seg høflig og eksemplarisk overfor meg. Jeg har alltid fått en klem når han har kommet. Min sønn har opplevd han som en bror. De har vært bestevenner. Det som har skjedd er helt forferdelig, grusomt, men jeg tror ikke han kan ha gjort dette. forklarer hun.

En 18 år gammel kamerat av tiltalte forklarer i retten at han var like mye sammen med tiltalte etter første nyttårsdag som før denne dagen, fem til seks ganger hver uke.

- Jeg traff han én uke etter drapsdagen. Det var ikke noe med han da som jeg reagerte på. Jeg merket ingen endring i hans måte å være på i tida etterpå. Da jeg fikk høre at han var pågrepet av politiet i denne saken, tenkte jeg at det ikke kunne være han. Det er ikke slik jeg kjenner ham, sier kameraten.

DREPT: Hilda Feste var nesten 99 år gammel da hun ble drept første nyttårsdag i år. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste var nesten 99 år gammel da hun ble drept første nyttårsdag i år. Foto: Privat Vis mer