- Forstår ikke forsvinningen

Moren til den seks år gamle gutten som er forsvunnet på den lille øya Smøla på nordmørskysten sier at sønnen hennes pleier å komme hjem når han skal. Hun forstår ikke noe av forsvinningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gutten er som seksåringer flest, nysgjerrig på det meste. Men han var godt kjent, sier moren Wenche Farstad til NTB.

Familien til gutten har i dag fått bistand av helsepersonell og er skjermet. Et kriseteam står parat døgnet rundt for å hjelpe familien dersom de trenger det. Også hjelpemannskap er tilbudt noen å snakke med hvis behovet melder seg. Dette er en sak som virkelig har gått hardt innpå folk, sier kommunelege Håvard Bjørkly på Smøla til NTB.

Den 21 år gamle kvinnen fra Smøla som tidligere i dag ble brakt til Kristiansund for avhør, har fortalt at hun har snakket med den seks år gamle gutten som er forsvunnet.

Et vitne så at gutten nærmet seg huset til kvinnen. På bakgrunn av denne opplysningen ble kvinnen innkalt til avhør. Hun fortalte da at hun både så og snakket med gutten. Det opplyser politiinspektør Johan Petter Iversen til Dagbladet.no.

Da Dagbladet snakket med Iversen hadde han ikke oversikt over hva kvinnen skal ha snakket med den seks år gamle gutten om eller hvor han gikk senere. Kvinnen kom tilbake til Smøla etter avhøret i Kristiansund.

Ta kontakt

I kveld er også Sjøheimevernet satt inn i leteaksjonen etter seksåringen som har vært forsvunnet siden torsdag kveld. Politiet ber de som var i området på Smøla, der gutten forsvant i går, mellom klokka 19 og 22 om å melde seg. I kveld starter også politiet en dør til dør aksjon for å sikre seg vitneobservasjoner.

- Jo lengre tid som går, jo mer ligner dette på en kriminalsak, sier lensmann Arnfinn Fuglevåg til NTB. Han har likevel ikke gitt opp håpet om å finne gutten i live.

Politiet har i dag avhørt fergemannskaper og notert navn på alle som har forlatt Smøla.

(Dagbladet.no/NTB)