Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Forstår ikke hvorfor jeg ikke husker noe»

Den siktede 20-åringen sier til Dagbladet at han ikke forstår hvorfor han ikke husker noe fra et gitt tidspunkt natta da Dereka (16) ble slått i hjel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Den 20 år gamle mannen fra Son møtte i går i Ytre Follo tingrett ikledd beige jakke og blå dongeribukse. Han ble varetektsfengslet i nye fire uker, men påkjærte kjennelsen til lagmannsretten.

Dagbladet har stilt 20-åringen 17 skriftlige spørsmål via hans advokat, Bjørn Haugen, men siktede vil svare på svært lite som dreier seg om selve etterforskningen.

Svart hull

20-åringen hevder det er et «svart hull» i hukommelsen fra et gitt tidspunkt da han satt i sofaen hjemme hos Dereka i Storgata i Son sentrum. Han hevder at han husker glimt fra da han gikk hjem langs vannet drapsnatta.

- Hva tror du selv er årsaken til hukommelsestapet?

- Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke husker noe. Det er et svart hull i hukommelsen min, svarer 20-åringen.

Ifølge 20-åringens forklaring til politiet åpnet Dereka ytterdøra trolig med et pledd rundt seg. 16-åringen ble funnet drept naken, men 20-åringen kan ikke si om hun hadde klær på seg under pleddet da de snakket sammen.

- De snakket om ei jente han var interessert i. Hun er i samme omgangskrets som Dereka. Han forklarer at han betrodde seg til Dereka om dette - og at han var forelsket, sier advokat Bjørn Haugen til Dagbladet.

- Kastet skoene

Politiet har ikke funnet skoene de mener han brukte under drapet. 20-åringen selv hevder at etterforskerne ikke vil finne et slikt skopar.

- Hvorfor har ikke politiet funnet skoene dine?

- De skoene politiet mener jeg har gått i, kastet jeg lenge før hendelsen. Jeg hadde kjøpt meg nye sko som jeg brukte i tida rundt drapet, hevder han.

20-åringen sitter varetektsfengslet i Moss fengsel.

- Hvordan har du opplevd isolasjonen i varetekt?

- Jeg opplever det som svært uvirkelig, fordi jeg oppfatter handlingen som så tragisk. Jeg kan ikke i min villeste fantasi tenke meg at noen ville gjøre noe slikt, svarer han. Den siktede 20-åringen og Dereka Maria Rukan Mikula var bekjente. Ifølge forsvareren hadde 20-åringen også tidligere vært hjemme hos henne om natta. Han avviser at de har hatt et kjærlighetsforhold.

- Uvirkelig

20-åringen ble pågrepet på sin arbeidsplass i Oslo, vel ei uke etter drapet på den populære 16-åringen. På spørsmål om hvordan han reagerte da han ble pågrepet og siktet for drapet, gjentar han:

- Det var, og er, helt uvirkelig.

Politiet er sikre på at de har tatt drapsmannen, og politiadvokat Knut Inge Stavang sier at de ikke har noen holdepunkter på at det finnes en ukjent person som står bak drapet.

Her er politiets viktigste spor

Politiets beste kort er funn av 20-åringens blod sammen med drapsofferets blod på åstedet. Det er ikke funnet sæd på åstedet, og dermed mener forsvareren at det ikke er et seksualdrap.

Dette er de tekniske sporene som politiet mener knytter 20-åringen til drapet:

1. Kriminalteknikerne fant 20-åringens blod sammen med drapsofferets blod på åstedet. Dermed mener politiet at han er knyttet til selve drapshandlingen. Dereka ble funnet naken i stua. Hun skal ha blitt drept med gjentatte slag mot bakhodet.

2. Det er funnet avtrykk av siktedes håndflate på en lysestake i leiligheten. På lysestaken er det også funnet andre fingeravtrykk.

3. Det er funnet ukjente såleavtrykk i blodet ved den drepte. Politiet har ikke funnet skoene til 20-åringen, og mener han har kvittet seg med skoene etter drapet. Det er også funnet to ledninger i nærheten av den drepte. Disse er sendt til tekniske analyser.

4. Like før påske ble det funnet deler av en barnestol på Ranvikholmen ved Tofte i Oslofjorden. Politiet mener at 20-åringen kvittet seg med stoldelene etter å ha drept Dereka.

SAMTALE:Den siktede 20-åringen ble i går varetektsfengslet for fire nye uker. Her føres han inn på Moss politikammer i forbindelse med et tidligere fengslingsmøte.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media