Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forstår ikke hvorfor læreren blir mobbet

Elever på skolen hvor en lærer fikk en hatside opprettet om seg, sier at læreren er svært godt likt.

HAR IKKE MOBBET: Disse elevene fra Galterud ungdomsskole i Drammen synes det er slemt at noen har laget hatside på Facebook om en lærer på skolen. Fra venstre: Victoria Frøyd (15), Sebastian Shams (15) og Erika Yamile Rønning (15). Foto: Hans Arne Vedlog
HAR IKKE MOBBET: Disse elevene fra Galterud ungdomsskole i Drammen synes det er slemt at noen har laget hatside på Facebook om en lærer på skolen. Fra venstre: Victoria Frøyd (15), Sebastian Shams (15) og Erika Yamile Rønning (15). Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) På nettstedet Facebook ble det like før høstferien opprettet en side som heter «Vi som vil gi NN (lærerens navn, red.anm.) sparken fra Galterud skole».

«Vi er lei av utbruddene og klikkingen. Vi synes ikke han er noe ålreit i timene og mange er redde for han i timene (...) han eier ikke sosiale antenner,» skriver elevene på siden. Fredag før høstferien ble politiet varslet om saken.

Rektor på skolen, Lillian Eilertsen, reagerer kraftig på måten elevene har valgt å uttrykke seg.

- Jeg ble veldg overrasket da jeg så siden og synes dette er veldig leit. Jeg ble også sint på lærerens vegne. Dette er mobbeangrep av verste sort og det er umulig å forsvare seg, sier Eilertsen til Dagbladet.
Siden ble fjernet Elevene har laget siden i et falskt navn. Ingen har så langt tatt på seg skylden. Gruppen som totalt skal ha hatt 42 medlemmer, er nå fjernet.

Dagbladet snakket med elever på Galterud skole i dag. Ingen av dem vedkjenner å ha vært en del av mobbegruppen på Facebook.

- Jeg synes det er helt feil å lage slike hatsider om en lærer, men jeg vet at mobbing på nett brer om seg blant ungdom. Noen synes det er lettere å ta det over nett enn å si det ansikt til ansikt, mener Victoria Frøyd (15).

- Hvis noen hadde laget en slik side om meg, ville jeg blitt lei meg, sier Erika Yamile Rønning (15).

Begge understreker at den aktuelle læreren kommer godt overens med elevene.

SLIK MOBBES LÆREREN: Her er skjermdump av elevenes hatside på nettstedet Facebook. Siden er nå fjernet.
SLIK MOBBES LÆREREN: Her er skjermdump av elevenes hatside på nettstedet Facebook. Siden er nå fjernet. Vis mer

- Læreren er veldig hyggelig
Sebastian Shams (15) forstår ikke hvorfor akkurat denne læreren er blitt utsatt for mobbing.

- Han er veldig hyggelig og skryter alltid mye av elevene. Jeg forstår at han blir lei seg, men mener likevel skolen overreagerer når de trekker inn politiet, sier Shams.

Politiet kan imidlertid ikke gjøre noe foreløpig ettersom det ikke foreligger en anmeldelse fra læreren, ifølge Håkon Grøttland, leder for etterforskningsseksjonen i Drammens-politiet.

BLE SINT: Rektor på Galterud skole, Lillian Eilertsen, ble sint da hun så nettsiden som elevene hadde laget. Foto: Hans Arne Vedlog
BLE SINT: Rektor på Galterud skole, Lillian Eilertsen, ble sint da hun så nettsiden som elevene hadde laget. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling