Forstår ikke hvorfor løven ikke spiser hunden

Mysterium i koreansk dyrepark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Å sette en hund inn i et løvebur betyr som regel et ekstramåltid for løven i buret. Ikke så i Jinjoo-dyreparken i Sør-Korea. Der bor løvinnen Soonee harmonisk sammen med bikkja Tang-chil, og det har de gjort i fire år.

- I begynnelsen lot vi hunden være i nærheten av løvinnen i en times tid, og vi var i nærheten for å observere. Etter hvert utvidet vi tida de var sammen, og til slutt fikk de bo sammen. De kommer like godt overens som om de var av samme rase, forteller dyreparkarbeideren Kim Hyun-Gab til nyhetsbyrået Reuters.

Både fagfolk og besøkende forstår ikke hvorfor Soonee ikke spiser Tang-chil. Normalt sett ville hunden vært drept før den i det hele tatt fikk snust på løvinnen. Dyreparken tror Soonee er såpass vennlig fordi hun som løveunge ble forlatt av sin egen mor, og derfor føler et ansvar for mindre dyr.

- Det er veldig fascinerende at løven ikke spiser hunden. Det er veldig rart, sier 13 år gamle Yoon Jae-hyun.

Mens løvinnen tar seg en saftig bit kylling til lunsj.

FRISTET IKKE: Hunden Tang-chil (t.h.) endte ikke opp som løven Soonees middagsmat, men ble tvert imot Soonees protesjé. Foto: Scanpix
FRISTET IKKE: Hunden Tang-chil (t.h.) endte ikke opp som løven Soonees middagsmat, men ble tvert imot Soonees protesjé. Foto: Scanpix Vis mer
BESTEVENNER: Soonee og Tang-chil er uatskillelige. Det har de vært de fire siste åra.