- Forstår ikke hvorfor

Foreldrene til Robert Steinhäuser forstår ikke at sønnen kunne begå massedrap. Nå får de politibeskyttelse. - Vi kan ikke forstå at han har gjort det, sier faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roberts mamma er sykepleier og faren er ingeniør og avdelingsleder hos Siemens. Storebroren gikk på den samme skolen som Robert nå har gjort om til åstedet for et av Tysklands verste massemord etter krigen.

Satans sønn

Foreldrene skal være skilt, og Robert bodde sammen med moren og en katt i et hus i gamlebyen i Erfurt. Roberts storebror flyttet ut for flere år siden.

På veggen på gutterommet henger det en plakat av Victoria Beckham. Her har Robert hørt på hatmusikk og chattet på nettet. Tyske aviser hevder at han kalte Satans sønn når han chattet.

Besteforeldrene bor i samme hus i Ottostrasse i Erfurt, bare noen minutter fra Gutenberg Gymnasium.

- Gutten min var glad i våpen, sier moren.

Medelevene beskriver ham som hyggelig og intelligent, men lat. Mange sier at han hadde stort behov for oppmerksomhet og ville være i sentrum av begivenhetene.

Ville drepe lærere

Under massakren fulgte Robert iskaldt etter en flyktende lærerinne. Han skjøt henne i benet, slik at hun falt. Deretter stoppet han og skjøt henne tre ganger i hodet.

Han åpnet dører til klasserom og skjøt bare læreren. Flere ganger forlot han klasserom uten å gjøre noe fordi det ikke var noen lærer i rommet.

Den tidligere klassevenninnen Cassandra Mehlhorn forteller at Robert, eller Steini, som de ofte kalte ham, truet en lærer.

- Med ansiktet fullt av hat formet han en pistol med hånda og pekte på læreren. Læreren var fra seg av sinne, forteller hun til Bild.

- Jeg tror at læreren nå er blant de døde.

Roberts bestefar skal skrekkslagen ha spurt om barnebarnet overlevde massakren.

- Er han død? Det er bra, sa den eldre mannen da han fikk vite hvem som sto bak.

DRAPSMANNEN:</B>
HJEM:</B> Robert kommer fra et helt vanlig hjem, ifølge tyske medier. Ingenting tydet på at han skulle forårsake en slik tragedie.