- Forstår ingenting

-  Min klient har ikke muligheten til å forstå noe av hva som skjer i retten. Dette er helt surrealistisk, sier advokaten til 42-åringen som er siktet for Stavanger-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): I går ble medsiktede Erling Havnås kamerat varetektsfengslet for nye fire uker med brev og besøksforbud og ingen tilgang til aviser, radio og TV. To av ukene er i total isolasjon. Siktede tok betenkningstid.

Poker

-  Resultatet av politiets strategi tilsier at jeg må si til min klient at han ikke må forklare seg. Det blir som å spille poker med politiet. Dette er en stillingskrig, sier advokat Erik Lea til Dagbladet.

42-åringen har så langt valgt å ikke la seg avhøre videre, noe som gjør at politiet ikke vil utlevere noen dokumenter. Advokat Lea derimot får innsyn i politiets bevismateriale, men har samtidig taushetsplikt overfor sin klient.

Kan bli belønnet

-  Min klient får ikke vite hvorfor han er siktet. Hvordan skal han da kunne kommentere noe som helst? Under fengslingsmøtet snakker politiadvokaten i koder og sier at bevisgrunnlaget finnes i dokument ditt og datt. Min klient fatter ikke noen ting. For ham blir det helt surrealistisk, sier Lea.

Han avviser ikke at klienten vil snakke etterhvert - slik Havnå har valgt å gjøre, noe som er blitt belønnet med innsyn i siktelsen.