-  Forstår ingenting

Jan Derek Sørensen mener Norges Fotballforbund gir ham en kamps karantene for noe han aldri har sagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I bortekampen mot Brann ble hjemmelaget tilkjent en tvilsom straffe - samtidig som Lyn-spiss Sørensen følte seg snytt for straffe. Etter kampen uttalte han til TV 2 at «Brann hadde 12 mann på laget» - og siktet til dommer Kjell Alseth. I går kom reaksjonen fra NFF: Sørensen må stå over søndagens bortekamp mot NFF.

-  Skjønner ingenting

NFFs informasjonssjef Roger Solheim sier til Dagbladet at doms- og sanksjonsutvalget vektla at Sørensen sådde tvil om dommerens integritet.

-  Det er lov å kritisere dommerne og si at de gjorde feil i enkelte situasjoner. Det vi er mindre åpne for, er påstander om partiskhet og sviktende integritet, sier Solheim.

-  De forstår jo ingenting, repliserer Sørensen.

-  NFF tolker det slik at jeg mener dommeren holdt med Brann. Men det er jo ikke noe jeg sier i klartekst. NFF kan ikke sitte og bli enige om at «ja, vi sier det er slik han sa det», raser Lyn-spissen.

Han mener også det burde vært formildende at uttalelsen ble gitt i kampens hete.

-  Jeg er på vei ut av banen og får en mikrofon opp i trynet. Neste gang får jeg heller si at dommeren er elendig. Da slipper jeg vel straff, sier han til Dagbladet.

 STRAFFES:  Lyn-spiss Jan Derek Sørensen må stå over bortekampen mot Bodø/Glimt for å ha kritisert dommeren etter en kamp mot Brann. Trener Henning Berg raser mot NFF. Foto: Henrik Björnsson
STRAFFES: Lyn-spiss Jan Derek Sørensen må stå over bortekampen mot Bodø/Glimt for å ha kritisert dommeren etter en kamp mot Brann. Trener Henning Berg raser mot NFF. Foto: Henrik Björnsson Vis mer

Berg forbannet

Sørensen har nettopp blitt friskmeldt etter skaden i låret som han pådro seg mot Vålerenga 12. juni, og Lyn har mulighet til å anke dommen. Det kommer de imidlertid ikke til å gjøre. Dermed må Lyn klare seg uten en av sine aller beste spillere i Bodø.

Det gjør Lyn-trener Henning Berg rasende.

-  Det er helt uforståelig at Fotballforbundet har klart å utestenge ham fordi en eller annen byråkrat mener at han har sagt noe galt, sier Berg til NTB.

Han har full forståelse for at Sørensen var misfornøyd med innsatsen til dommer Alseth mot Brann, og mener hele framgangsmåten til NFF er merkelig.

-  Forbundet må rydde opp i hvordan de behandler slike saker. Konsekvensen nå blir at spillerne ikke tør å stille opp etter kampen, men sitter i garderoben i 20 minutter for å kjøle seg ned. Det tror jeg heller ikke at TV 2 vil være særlig fornøyd med, sier Berg.