Forstår sauebøndene

TRYSIL (Dagbladet): I cordbukse og blå skjorte kom stortingsrepresentant Jens Stoltenberg inn i rovdyrenes rike i går ettermiddag. - Jeg skjønner godt at bøndene som mister sauene sine blir eitrende forbanna, sier Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ett døgn etter at Direktoratet for Naturforvaltning ga den første fellingstillatelsen på ulv siden 1984, møtte Ap-representantene Jens Stoltenberg og Sylvia Brustad sauebøndene i Trysil og Engerdal. Ulven ble totalfredet i Norge i 1973.

Mens jegerne ladet børsa noen mil unna, ble Stoltenberg bombardert med argumenter for å skyte flere bjørn og ulver.

- Noe må skje straks. Jeg har opplevd mye tragisk de to siste årene. Denne sommeren har ikke vært noe unntak. Minst 11 sauer har blitt tatt av et rovdyr til nå i år, sier sauebonde og tidligere skikonge Gjermund Eggen.

- Du må ut i felten for å lære. Jeg har ikke hatt nærkontakt med problemet tidligere, det er lite ulv ved Sognsvann i Oslo, smiler Stoltenberg.

Stor sympati

Lederen for Stortingets energi- og miljøkomité har stor sympati for bøndenes argumenter og lovet å lytte.

- Selv om jeg forstår bøndenes situasjon, tror jeg det er mulig å finne en løsning hvor vi slipper å velge mellom en levedyktig rovdyrbestand og opprettholdingen av et aktivt jordbruk. Men det er ikke tvil om at det er et problem når en av ti sauer blir tatt av rovdyr, sier Stolteberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer