Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forstår Valgerd

Miljøminister Knut Arild Hareide tar bladet fra munnen: Han forstår at Valgerd føler seg dårlig behandlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg har forståelse for det Valgerd sier i forhold til hvordan hun føler at partiet behandlet henne i prosessen, at hun ikke ble behandlet på en god måte, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide til Dagbladet.

-  Sto Valgerd i skyggen av Bondevik?

-  Det er ikke min følelse. For meg virker det som at det alltid har vært et godt forhold mellom Valgerd og Kjell Magne Bondevik.

BT-redaktør Olav Kobbeltveit har skrevet boka «Valgerd - eit portrett».

Tålmodighet

Der kommer det fram at Valgerd Svarstad Haugland alltid følte seg i skyggen av Kjell Magne Bondevik. I et intervju med Dagbladet i går, etterlyser hun støtte fra partiet da hun satt som leder.

Hun etterlyser støtte da det buttet imot under forrige valg, under Medhaug-saken, etter den knallharde kritikken fra evalueringskomiteen etter katastrofevalget i fjor.

Hun skulle ønske partiet hadde hatt mer tålmodighet med henne.

-  Valgerd har gjort en kjempejobb for partiet, og har vært den mest markerte kvinnelige politikeren vi har hatt etter Gro, sier Knut Arild Hareide.

Trakk seg

-  Men Valgerd valgte selv å trekke seg som partileder i fjor. Jeg tror hun kunne fortsatt om hun ville. Jeg er glad hun vil fortsette som stortingspolitiker, sier Hareide.

-  Dette vil jeg ikke kommentere, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media