Første dag med far

I går kunne seks år gamle Elian Gonzales feire påsken sammen med sin far, Juan Miguel Gonzales.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godt isolert fra alt bråket i Washington og Miami var det påskefeiring som sto på programmet for familien Gonzales på deres midlertidige oppholdssted like utenfor Andrews Air Force Base.

- De har hatt en rolig dag, en familiedag, sier Gregory Craig, Juan Miguel Gonzales advokat, til nyhetsbyrået AP. Han sendte like så godt en av sine egne assistenter utkledd som påskehare med godteri til Elian.

Elian, faren, halvboren Hianny og stemoren gikk litt tur i området, far og sønn lekte litt med en volleyball, men skal ellers ha tatt dagen med ro.

- Nå slipper Elian den sirkuslignende atmosfæren han har vært utsatt for i Miami, sier Craig.

I følge en meningsmåling CNN gjennomførte lørdag støtter den jevne amerikaner lørdagens aksjon. 54 prosent av de spurte mente det var riktig av de føderale myndighetene å hente Elian med makt fra slektningene i Miami for å gjenforene ham med faren, mens bare 37 prosent mente det var feil.

Ba for Elian

I Lille Havana i Miami roet demonstrasjonenene seg noe ned i går. Ut over kvelden måtte politiet gripe inn mot noen hundre demonstranter som gjennomførte kjør-sakte aksjoner, men det skal ha vært lite vold og få arrestasjoner sammenlignet med lørdagen.

Nærmere 1000 mennesker deltok i en egen messe for Elian, og mange gråt åpenlyst mens de veivet med cubanske flagg og sang nasjonalsangen.

- Jeg tror Gud vil frembringe et mirakel så barnet ikke må dra tilbake til Cuba, sa en av deltagerne.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

PÅ FANGET: Elian, sammen med far, halvbror og stemor.