Første dag på jobben for Jens

Klokka 12.30 i dag overtar Jens Stoltenberg nøklene til Statsministerens kontor. Men allerede kvart over ni er han på Slottet for å levere statsrådslista til Kongen. Nye meningsmålinger viser at velgerne misliker måten Ap grep makta på. Følg saken i Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet går tilbake med 4,7 prosentpoeng på en meningsmåling Opinion har utført for Aftenposten. Ifølge målingen er Ap nede i 30,2 prosent når de overtar regjeringskontorene.

Etter alt å dømme er det gasskraftsaken som har fått velgerne til å vende partiet ryggen. Underlagstallene viser at mange av Aps velgere nå foretrekker SV.

Samtidig går avtroppende Statsminister Kjell Magne Bondeviks parti kraftig frem. Ifølge målingen vil 17,1 prosent av velgerne nå støtte KrF, som er den nest største partiet på målingen. Venstre går også fram, mens Sp går tilbake, og er bare såvidt over sperregrensa.

Klokka 10 får Bondeviks regjering avskjed i nåde av Kongen. Men allerede klokka kvart over ni er Kong Harald i sving med regjeringsoppdrag. Her er timeplanen: Følg regjeringsskiftet i Dagbladet :på nettet i dag.

torgeir.fjeld@dagbladet.no