LOVLIG I COLORADO:  Mens salg av marihuana er ulovlig i det meste av USA med unntak av medisinsk bruk, ble det gjort lovlig i Colorado i januar.  Foto: Bjørn Langsem
LOVLIG I COLORADO: Mens salg av marihuana er ulovlig i det meste av USA med unntak av medisinsk bruk, ble det gjort lovlig i Colorado i januar. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Første dødsfall knyttet til marihuana i Colorado etter at det ble lovlig

19-åring falt i døden etter å ha spist marihuana-kake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  19 år gamle Levy Thamba falt ned fra en ballkong på et motell i Denver i den amerikanske delstaten Colorado den 11. mars.

Før han falt hadde 19-åringen spist en kake med cannabisglassur. I obduksjonsrapporten etter dødsfallet står marihuana-rusen som en av de viktige årsakene til dødsfallet, sammen med en rekke skader som følge av fall fra en stor høyde, skriver Denver Post.

1. januar i år legaliserte Colorado bruken av cannabis, som den første staten i USA19-åringens dødsfall skal være det første som knyttes til stoffet siden det ble lovlig, ifølge BBC.

Også staten Washington vil legalisere salg av cannabis i løpet av året. I dag er cannabis lovlig solgt som legemiddel i 20 amerikanske stater, men forbudt i resten av USA.

For kort tid siden sa president Barack Obama at marihuana ikke var mer farlig enn alkohol, men understreket at inntak av begge stoffene var dårlige valg.