Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wuhan, Kina

Første dødsoffer etter mystisk virus

Frykter større utbrudd.

MYSTISK VIRUS: Folk er engstelige i Wuhan, Kina etter at et mystisk virusutbrudd har krevd sitt første dødsoffer. Her leter etterforskerne etter spor på det stengte Huanan Seafood Wholesale Market i Wuhan, hvor det er trodd at virusets første dødsoffer skal ha kjøpt varer. Foto: AFP/NTB Scanpix
MYSTISK VIRUS: Folk er engstelige i Wuhan, Kina etter at et mystisk virusutbrudd har krevd sitt første dødsoffer. Her leter etterforskerne etter spor på det stengte Huanan Seafood Wholesale Market i Wuhan, hvor det er trodd at virusets første dødsoffer skal ha kjøpt varer. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

Et nytt mystisk virus i Kina har krevd sitt første dødsoffer.

Helsemyndigheter i byen Wuhan opplyser at 41 mennesker så langt er smittet, skriver The Independent.

Torsdag døde en 61 år gammel mann som var sykehusinnlagt med pustebesvær og alvorlig lungebetennelse.

Den avdøde skal ha vært svekket også av andre alvorlige sykdommer.

Ukjent virus

Ifølge Statnews skal den hissige lungebetennelse være forårsaket av et tidligere ukjent virus. Sju andre mennesker skal være kritisk syke etter å ha blitt smittet. De resterende pasientene skal være utenfor livsfare.

Forskere har analysert viruset som skal være en ny type coronavirus. Andre alvorlige coronavirus er SARS og MERS.

Mer enn 730 pasienter som hadde kontakt med smittede er blitt er blitt undersøkt og infeksjon er utelukket.

Kan ha spredd seg

Det nye viruset har vekket frykt for et mye større utbrudd som ligner på det som startet i 2002, forårsaket av SARS-viruset, og som drepte over 700 mennesker.

BAKTERIER: Disse bakteriene, Clostridium perfringens og Providencia alcalifaciens, kan være årsaken til hundedødeligheten. Video: Bryndis Holm / Veterinærinstituttet Vis mer

Helsemyndighetene i den kinesiske byen Wuhan opplyser at den avdøde hadde andre komplikasjoner som kronisk leversykdom og svulster i magen.

61-åringen hadde flere ganger besøkt et matmarked i byens utkant der virusutbruddet antas å ha startet i desember i fjor.

Det er frykt for at viruset allerede har spredd seg fordi Wuhan har høy befolkningstetthet og er et knutepunkt for det sentrale Kina.

Det er allerede rapportert om mulige tilfeller av samme sykdom i Hong Kong, Sør-Korea og Taiwan, skriver The Independent.

Desinfiserer

Coronavirus er en stor familie av virus, og noen av de forårsaker uskyldige forkjølelser.

Andre virus, som er funnet i flaggermus, kameler og andre dyr, har utviklet seg til mer alvorlige sykdommer.

Vanlige symptomer inkluderer rennende nese, hodepine, hoste og feber.

Pustebesvær, frysninger og smerter i kroppen er assosiert med farligere typer coronavirus, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention.

Kinesiske samferdselsmyndigheter opplyser om at de planlegger å desinfisere tog, fly og busser i forbindelse med feiringen av kinesisk nyttår 25. januar.

- Framveksten av epidemien kan forårsake panikk blant folk, spesielt i områder med store konsentrasjoner av mennesker under feiringen. Vi gjør dette for å sikre passasjerenes helse, sier sjefingeniør Wang Yang i departementet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media