Første europeiske land vil legalisere cannabis

Luxemburgs helseminister går inn for legalisering av cannabis. Går alt etter planen, trer loven i kraft om to år.

CANNABIS: Luxembourg ligger an til å bli det første landet i Europa som legaliserer all bruk av cannabis. Foto: Foto: AP Photo / Susan Montoya Bryan / NTB scanpix
CANNABIS: Luxembourg ligger an til å bli det første landet i Europa som legaliserer all bruk av cannabis. Foto: Foto: AP Photo / Susan Montoya Bryan / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Luxemburg ligger an til å bli det første europeiske landet som legaliserer cannabis. Helsedepartementet jobber nå med et lovforslag, som etter planen skal legges fram denne høsten. Det bekrefter helseminister Etienne Schneider overfor Politico.

- Den ruspolitikken vi har ført de siste 50 åra fungerer ikke. Å forby alt har bare gjort det mer forlokkende for unge mennesker, sier han til avisa.

Dersom alt går etter planen trer loven i kraft om to år. Schneiders kronargument er at unge allerede får tak i cannabis på det svarte markedet, og at de på den måten utsettes for potensielt farligere stoffer i det de kjøper.

Frykter domino-effekt

Dersom den nye loven godkjennes i nasjonalforsamlingen, blir hele kjeden av cannabismarkedet legalisert - fra produksjon til salg og bruk - under svært regulerte forhold. Ifølge avisa er det bred støtte blant regjeringspartiene for en fullstendig legalisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer