Røde Kors advarer:

Første feriemelding bekymrer

Røde Kors rapporterer om uvanlig mange redningsoppdrag i fjellet i juni. De har følgende råd til nordmenn: Velg tur etter evne.

REDNINGSAKSJON: Røde Kors har i år fått flere henvendelser enn det de er vant til i juni. Bildet er fra en redningsaksjon ved Rjukan. Foto: Mats Finnekås / Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps
REDNINGSAKSJON: Røde Kors har i år fått flere henvendelser enn det de er vant til i juni. Bildet er fra en redningsaksjon ved Rjukan. Foto: Mats Finnekås / Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Røde Kors forventer å få konkrete tall på hvor mange redningsaksjoner de arrangerte i juni om noen dager. Foreløpig har de bare indikasjoner som tyder på usedvanlig mange redningsaksjoner den første sommermåneden.

Flere ferierer i fjellet

Kenneth Gulbrandsøy er nestleder i Landsråd Hjelpekorps i Røde Kors.

Ifølge han handler redningsaksjonene i juni stort sett om turgåere som er tappet for energi, fallulykker og folk som har tråkket over i høyfjellsområder.

En grunn til at det har blitt satt i gang flere redningsaksjoner denne sommeren skyldes trolig situasjonen vi står overfor som følge av coronaviruset. Gulbrandsøy tror at folk legger ferien i fjellet i mangel på andre muligheter.

Gulbrandsøy oppfordrer turgåere til å planlegge tur etter evne. Flere av redningsaksjonene har skyldtes utmattelse. Han understreker også at det er viktig å tilpasse turen til alle i gruppen dersom det er flere som skal legge ut på tur sammen.

Til tross for at vi har vært heldige med været så langt i sommer, understreker Gulbrandsøy at det ikke er sikkert at godværet fortsetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer