Første fjellpåske på ni år uten dødsulykker

Røde Kors takker fjellfolket for eksemplarisk oppførsel.

PÅSKESOL, SNØ OG KANELBOLLER:  Familien Torgersen/Trana koser seg i solveggen på Den Norske Turistforenings hytte Fondsbu i Jotunheimen. Besøket på de betjente DNT-hyttene gikk opp 20 prosent i årets påskeferie.  Foto: Sindre Thoresen Lønnes, DNT.
PÅSKESOL, SNØ OG KANELBOLLER: Familien Torgersen/Trana koser seg i solveggen på Den Norske Turistforenings hytte Fondsbu i Jotunheimen. Besøket på de betjente DNT-hyttene gikk opp 20 prosent i årets påskeferie. Foto: Sindre Thoresen Lønnes, DNT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingen mistet livet i påskefjellet i år.

Folk har oppført seg eksemplarisk, melder Røde Kors.

Vaktleder Lars-Otto Laukvik i Røde Kors oppsummerte søndag den frivillige innsatsen i påskefjellet. Den resulterte i 276.000 arbeidstimer og 216 redningsoppdrag - men ingen av ulykkene har resultert i dødsfall.

Det er første gang siden 2006 at Røde Kors har registrert en påskesesong uten dødsfall i fjellet.

- Eksemplarisk oppførsel - Jeg har lyst til å takke fjellfolket for eksemplarisk oppførsel i påskefjellet. Kombinasjonen av stor utfart og lite å gjøre for oss kan tyde på folk har vært flinke til å følge fjellvettreglene, sier Laukvik etter søndagens opptelling.

Andre påskedag blir regnet som nedfartsdag. Derfor er tallene fra første påskedag vanligvis de endelige.

Flere oppdrag - mindre skader Norsk Folkehjelp har hatt 48 aksjoner i påsken. Det er 17 flere enn i fjorårets påske, men i 2014 var det mindre snø i fjellet, sier vaktleder Ronny Frantzen i Norsk Folkehjelp til NTB.

Flesteparten av aksjonene, som innebærer oppfølging på legevakt eller sykehus i ettertid, har vært pasientoppdrag med mindre skader. Ingen dødsfall er registrert.