- Første gang i historien

Påtroppende president Joe Biden har satt sammen kommunikasjonsteamet som skal jobbe i Det hvite hus.

NYTT TEAM: Kommende president og visepresident Joe Biden og Kamala Harris. Nå er kommunikasjonsteamet deres offentliggjort. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
NYTT TEAM: Kommende president og visepresident Joe Biden og Kamala Harris. Nå er kommunikasjonsteamet deres offentliggjort. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For første gang i historien vil disse kommunikasjonsrollene utfylles utelukkende av kvinner, heter det i en uttalelse fra Biden og kommende visepresident Kamala Harris.

Det må nevnes at det også er flere kvinner i den nåværende pressestaben i Det hvite hus.

- Direkte og sannferdig kommunikasjon til det amerikanske folket er en av de viktigste oppgavene til en president, og dette teamet får det enorme ansvaret med koble folk til Det hvite hus, sier Biden i uttalelsen.

Kvinnene, som beskrives som erfarne og talentfulle, er Elizabeth E. Alexander (kommunikasjonsdirektør for førstedamen), Kate Bedingfield (kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus), Ashley Etienne (kommunikasjonsdirektør for visepresidenten), Karine Jean-Pierre (assisterende pressesekretær), Jen Psaki (pressesekretær i Det hvite hus), Symone Sanders (seniorrådgiver og talsperson for visepresidenten) og Pili Tobar (assisterende kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus).

Kommunikasjonsteamet skal altså ledes av Kate Bedingfield, som også var kommunikasjonsdirektør for Bidens valgkampapparat. Jen Psaki, som lenge har vært talsperson for Det demokratiske partiet, får rollen som pressesekretær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer