- Første gang jeg traff Anders var han 12 år gammel, og en kjekk ung herremann

Stefaren til Breivik forteller om oppveksten hans i Brennpunkt-dokumentar.

VAR KJÆRESTE MED MOREN:  Tore Tollefsen var kjæreste med moren til Anders Behring Breivik i 12 år. I dag er den pensjonerte majoren bosatt i Thailand. Foto: NRK Brennpunkt
VAR KJÆRESTE MED MOREN: Tore Tollefsen var kjæreste med moren til Anders Behring Breivik i 12 år. I dag er den pensjonerte majoren bosatt i Thailand. Foto: NRK Brennpunkt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 12 år var Tore Tollefsen kjæreste med moren til Anders Behring Breivik. Han utviklet et nært forhold til stesønnen.

Den pensjonerte majoren og flygeren snakker med media for første gang i et åpenhjertig intervju som sendes på NRK «Brennpunkt» klokka 21.40 i kveld.

Han husker godt første gang han traff kjærestens sønn.

- Første gang jeg traff Anders var han 12 år gammel og en kjekk ung herremann, sier Tollefesen i intervjuet som Dagbladet har fått se.

- Han var ikke noen tøffing og prøvde ikke å være det heller. Han var en myk person så lenge jeg kjente ham, sier stefaren. 

- Angrer Også Anders Behring Breiviks far, Jens Breivik, er intervjuet i Brennpunkt-dokumentaren som har fått tittelen «Fedrene».

Jens Breivik ble separert fra Anders Behring Breiviks mor da gutten var ett år gammel. Han flyttet til utlandet som diplomat og hadde lite kontakt med sønnen. Mellom 1990-1995 bodde han i Oslo og kontakten tok seg noe opp, før den opphørte helt, med unntak av en telefonsamtale i 2005.

I intervjuet med Brennpunkt sier faren at han angrer på at han ikke hadde mer kontakt med sønnen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer