Første grønne på vippen havnet hos Frp og Høyre

Og dermed mister Ap ordføreren i Gjøvik etter 92 år. Men så kom første helomvending.

BLÅGRØNT VED MJØSA:  De Grønne-leder Rasmus Hansson smilte bredt på egen valgvake mandag kveld. Nå har MDG valgt borgerlig side i Gjøvik, og vipper Arbeiderpartiet ut fra ordførerkontoret for første på 92 år. Senterpartiet og Høyre får ordfører/varaordfører med De Grønnes støtte. FOTO: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET.
BLÅGRØNT VED MJØSA: De Grønne-leder Rasmus Hansson smilte bredt på egen valgvake mandag kveld. Nå har MDG valgt borgerlig side i Gjøvik, og vipper Arbeiderpartiet ut fra ordførerkontoret for første på 92 år. Senterpartiet og Høyre får ordfører/varaordfører med De Grønnes støtte. FOTO: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De Grønne (MDG) ligger på vippen mellom venstre- og høyresiden i 13 kommuner, viser en opptelling NTB har gjort etter valget.

I dag vippet den første kommunen på plass - med resultat at Arbeiderpartiet mister styringen i Gjøvik etter 92 sammenhengende år med Ap-ordfører.

De Grønnes en representant Anlaug Seljevold (59) har inngått samarbeidsavtale med Frp, Høyre, KrF, Pensjonistpartiet, Senterpartiet og Venstre på bekostning av Ap, SV og Rødt, som også fikk 22 av de 45 nye representantene.

Med MDG som avgjørende tunge på vektskåla, blir det dermed Senterpartiet (Torvild Sveen) som overtar Gjøviks ordførerklubbe med Høyres Svein Håvar Korshavn som varaordfører.

Ap-ordfører: - Svært overraskende - Dette er for meg svært overraskende. Jeg fikk vite dette i dag tidlig, og hadde trodd at vi skulle komme til enighet. Vi var til og med innstilt på å gi Sp ordføreren, sier sittende Ap-ordfører Bjørn Iddberg til NRK Oppland.

Dagbladet har ikke fått kontakt med verken  Anlaug Seljevold eller fylkesleder i Oppland MDG, Halvard Klevmark.

MDGs partisekretær Lars Gaupset har heller ikke noe svar på hvorfor den nye kommunestyrerepresentanten valgte side som hun gjorde - eller hvilke saker hun har fått bedre gjennomslag for hos de blå enn de røde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer