Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første henrettelse i USA med ny giftmetode

Endte Kenneth Biros liv med bare én injekson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Drapsdømte Kenneth Biros ble den første i USA som ble henrettet med en ny giftsprøytemetode, opplyser myndighetene i delstaten Ohio.

USAs høyesterett avviste i siste minutt å benåde Biros, og tirsdag ble han dermed den første som ble henrettet med én enkelt giftinjeksjon istedenfor tre injeksjoner, som er det vanlige i USA.

51 år gamle Biros var dømt til døden for drapet på en 22 år gammel kvinne i 1991. Han ble erklært død klokka 16.47 norsk tid, om lag 43 minutter etter at han entret dødskammeret i et fengsel sør i Ohio.

Delstatsmyndighetene i Ohio valgte å prøve ut den nye metoden med én injeksjon etter at henrettelsen av en annen dødsdømt fange tidligere i år trakk ut i over to timer, fordi fengselspersonalet hadde problemer med å finne en blodåre å sette kanylen i.

Den vanlige metoden med tre injeksjoner innebærer at fangen først får en dose med narkose, så en dose som lammer musklene og til slutt en dose som stanser hjertet.

Den nye metoden innebærer at fangen kun får én dose med narkosemiddelet thiopental sodium. Kritikere hevder at den nye metoden fører til at det tar opp til tre ganger så lang tid før fangen dør, som ved den gamle metoden.

(NTB)

DRAPSDØMT: 51 år gamle Biros var dømt til døden for drapet på en 22 år gammel kvinne i 1991. Han ble erklært død klokka 16.47 norsk tid, om lag 43 minutter etter at han entret dødskammeret i et fengsel sør i Ohio. Foto: Scanpix
DRAPSDØMT: 51 år gamle Biros var dømt til døden for drapet på en 22 år gammel kvinne i 1991. Han ble erklært død klokka 16.47 norsk tid, om lag 43 minutter etter at han entret dødskammeret i et fengsel sør i Ohio. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media