Første homoekteskap i Latin-Amerika

Jose Maria Di Bello og Alex Freyre fikk endelig hverandre i Argentina tirsdag.

SKREV HISTORIE: Alex Freyre (T.V.) OG partneren Jose Maria Di Bello, ble Latin-Amerikas første homofile ektepar i Argentina mandag. Foto: AP Photo/Eduardo Di Baia.
SKREV HISTORIE: Alex Freyre (T.V.) OG partneren Jose Maria Di Bello, ble Latin-Amerikas første homofile ektepar i Argentina mandag. Foto: AP Photo/Eduardo Di Baia. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Da Jose Maria Di Bello og partneren Alex Freyre forsøkte å gifte seg i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, tidligere denne måneden, fikk de avslag. Dermed reiste de til det som med litt godvilje kan omtales som verdens ende, hovedstaden Ushaia i Tierra del Fuego-provinsen i landet, som er den sørligste byen i verden.

Her fikk de hjelp av en sympatisk guvernør til å skrive Latin-Amerikansk historie, skriver The New York Times.

AktivisterDe to har lenge kjempet for homofiles rettigheter, og mandag ble de altså det første homofile ekteparet som er viet i Latin-Amerika.- Knærne mine skalv hele tida, fortalte Di Bello (41).

Han arbeider i argentinske Røde Kors, og møtte Alex Freyre (39) på en hiv-konferanse. Freyre er administrerende direktør i Buenos Aires' aids-stiftelse, og både han og den ferske ektemannen er hiv-positive. Under vielsen var de begge ikledd store, røde bånd, et symbol på solidaritet med andre hiv-positive, skriver The New York Times.

Nektet i hovedstadenDen argentinske grunnloven sier ingenting om hvorvidt ekteskap kan inngås mellom personer av samme kjønn. Dermed er det opp til politikere i de forskjellige provinsene å tillate homofile ekteskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer