NYGIFT: Jahed Choudhury (24) og Sean Rogen (19) er det første homofile muslimske paret som gifter seg i England. Jahed forteller om en tøff fortid med mobbing. Foto: Scanpix
NYGIFT: Jahed Choudhury (24) og Sean Rogen (19) er det første homofile muslimske paret som gifter seg i England. Jahed forteller om en tøff fortid med mobbing. Foto: ScanpixVis mer

Første homofile muslimske par har giftet seg i England. - Familien tror det er en sykdom som kan kureres

Han ble mobbet for å være homofil muslim, men så fant de hverandre. Nå er de nygift og har lagt fortiden bak seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jahed Choudhury (24) og Sean Rogen (19) er det første homofile muslimske paret som har giftet seg i England.

Ikledd festdrakter sa de ja til hverandre på vielseskontoret i byen Walsall mandag.

Choudhury har hatt en tøff oppvekst som homofil i en muslimsk familie. Han ble blant annet sendt på en religiøs pilegrimsferd for å forandre sin seksuelle legning, skriver The Telegraph.

Flere britiske medier omtaler saken.

Etter mye mobbing gikk det så langt at 24-åringen ønsket å ta livet sitt. Choudhury satt og gråt på en benk da de først møttes. Siden den gang har de vært sammen og aldri sett seg tilbake.

- Han ga meg håp da jeg var på mitt svakeste, og han støttet meg hele veien, sa Choudhury om kjæresten til media på bryllupsdagen.

Paret er det første homofile muslimske paret i England som har giftet seg. De har vært sammen i to år.

Vil vise at det er greit

- Dette handler om å vise folk at jeg ikke bryr meg. Familien min tror dette er en sykdom som kan bli kurert. Noen av dem kaller det ennå for en fase, sa Choudhury.

Nå ønsker det nygifte paret å vise til alle som gjennomgår det samme, og hele resten av verden, at det er helt greit å være homofil og muslim.

I tradisjonell muslimsk kultur er det ofte sett på som tabu.

Ifølge The Telegraph er paret ett av svært få åpne homofile muslimske par i England, og er antatt å være de første som har giftet seg.

Ble syk av mobbing

Choudhury snakker til britisk media om ryktene som spredde seg over skolegården. Folk spyttet på ham, kastet søppel over ham og kalte ham en gris.

Fortiden hans har ført til at han i dag har posttraumatisk stresslidelse og sliter med å møte folk alene.

Nå er det nygifte paret svært lykkelige og skal reise til Spania på feire i én uke.

Homofile har siden juli 2013 fått giftet seg i England og Wales.