Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første homoparade på Cuba

De få som deltok feiret enda et skritt i retning av anerkjennelse av homofile i landet.

HOMOPARADE: De var ikke så mange, men Gay Pride-paraden markerte et viktig skritt i retning av anerkjennelse av homofile på Cuba. Foto: AFP PHOTO/ADALBERTO ROQUE/SCANPIX
HOMOPARADE: De var ikke så mange, men Gay Pride-paraden markerte et viktig skritt i retning av anerkjennelse av homofile på Cuba. Foto: AFP PHOTO/ADALBERTO ROQUE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ber ikke om noe, vi bare feirer at Cuba i FN stemte for å anerkjenne homofiles rettigheter, sa Ignacio Estrada, som er leder for en rettighetsgruppe for homofile, lesbiske og transseksuelle.

Den korte paraden langs Prado-avenyen mot kystpromenaden Malecón tirsdag fant sted uten å bli forstyrret og endte i musikk og dansing foran turister og andre forbipasserende.

Cubas Senter for seksuell utdanning, som ledes av president Raúl Castros datter Mariel, feirer hvert år en dag mot homofobi, men det er første gang det arrangeres en Gay Pride-parade.

Homofili ble i mange år kraftig undertrykt av det sosialistiske regimet på Cuba, og homofile som ikke ble fengslet, måtte leve i skjul. Det har imidlertid gradvis endret seg det siste tiåret.
(NTB)