Første jordskjelvofferet begraves i dag

250 bekreftet døde. 15 lik gravet frem i natt.

ONNA I GÅR: I natt ble 15 nye lik funnet i jordskjelv-ruinene i og ved byen Aquila. Her fra den lille landsbyen Onna som har mistet veldig mange innbyggere. Foto: REUTERS/SCANPIX
ONNA I GÅR: I natt ble 15 nye lik funnet i jordskjelv-ruinene i og ved byen Aquila. Her fra den lille landsbyen Onna som har mistet veldig mange innbyggere. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): De etterlatte etter det kraftige jordskjelvet i Italia forbereder seg nå på å begrave sine døde. I dag skal det første jordskjelvofferet begraves.

Ifølge nyhetsbyrået AP har det kraftige jordskjelvet nå kostet over 250 menneskeliv. I går var tallet 235 døde, men redningsarbeidere skal ha gravd frem 15 nye døde i natt, melder Reuters.

Dagens begravelse skjer i den jordskjelvrammede vinbyen Loreto Aprutino og skal ledes av erkebiskopen i området.

Lå begravet i 42 timer - lever
Samtidig er det fortsatt håp om å finne levende personer i ruinene. I går kveld ble studenten Eleonora Calesini (20) funnet i live etter å ha vært fanget 42 under steinmassene.

Etter en vellykket redningsaksjon ble hun fraktet til sykehus.

Men nattens kraftige etterskjelv gjør det omfattende redningsarbeidet vanskelig. I bitende kulde leter mannskapene med lykter.

Myndighetene regner med at så mange som 50 000 mennesker har mistet sine hjem. Selv om veldig mange har flyttet inn til familie og venner, er det nå opprettet store områder med blå telt som fungerer som midlertidige hjem for de husløse.

FRAKTET UT: Enda et lik fraktes ut av ruinene i byen L´Aquila i går. Foto: ESPEN RØST/Dagbladet
FRAKTET UT: Enda et lik fraktes ut av ruinene i byen L´Aquila i går. Foto: ESPEN RØST/Dagbladet Vis mer

Søker EU om penger
Statsminister Silvi Berlusconi har erklært nasjonal krise. Han har sendt militær styrker til jordskjelvområdet.

Berlusconi har også varslet at han vil søke EUs krisefond for penger. Hans mål er å bygge opp byen Aquila og området rundt i løpet av to år.

De skal opprette 20 leirer, 16 feltkjøkken for å kunne tilby ofrene varme måltider. Leirene skal kunne huse opp mot 14 000 mennesker, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg har toppen sover tre timer I løpet av de to siste nettene. Jeg føler meg fysisk og psykisk syk etter søvnmangelen og frykten, sier Ilaria Ciani (35), som er blant de mange tusen overlevende som bor i telt.

Italienske myndigheter regner nå med at det er cirka tusen skadede personer etter skjelvene. Hundre av disse skal være alvorlig skadet. Rundt 50 personer er fremdeles savnet.

BARE RUINER IGJEN: En mann sitter på ruinene til det som en gang var et hjem i landsbyen Onna. Foto: AP/SCANPIX
BARE RUINER IGJEN: En mann sitter på ruinene til det som en gang var et hjem i landsbyen Onna. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer