Første koala født siden skogbrannen

Full jubel i australsk naturreservat. - Navnet skal symbolisere håp, sier dyrepasserne.

RØRENDE: Den lille koalababyen Ash gir nytt håp for Australias dyreliv. Reporter: Christian Wehus. Video: Australian Reptile Park. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange husker de hjerteskjærende bildene av brannskadde koalaer i Australia, da skogbrannene herjet for noen måneder siden. Videoen av Toni Doherty som redder den lille koalaen Lewis, var blant dem som gikk viralt. Mange sørget da det seinere ble kjent at han måtte bøte med livet på grunn av de store brannskadene.

Ifølge CNN, som viser til en rapport fra organisasjonen International Fund for Animal Welfare (IFAW), er det estimert at minst 5000 koalaer døde i skogbrannene. Arten står i fare for å bli utryddet.

Men nå jubles det i naturreservatet Australian Reptile Park etter at deres første koala for sesongen er født. Det er også den første som er født i reservatet siden skogbrannene herjet.

Skal symbolisere håp

Nyheten delte naturreservatet selv på sin Facebook-side tirsdag.

- Vi har en spesiell nyhet å dele med dere … Vår aller første koala for denne sesongen har hoppet ut av morens pung for å si hallo, skriver de.

Videre skriver de at dyrepasserne har valgt å kalle den lille koalaen Ash, som betyr aske på engelsk. Det for å symbolisere håp for framtida til det australske dyrelivet etter brannene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer