Første kongelige oppgave

Klokka 12.59 i dag debuterte Mette-Marit Tjessem Høiby for første gang i en offentlig begivenhet som et medlem av kongefamilien. Mette-Marits første oppgave er å gi et høytidelig håndtrykk til fredsprisvinner Kim Dae-jung.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen mottok fredsprisvinneren i audiens på slottet klokka 12.00. Klokka 12.59 i dag ankom kong Harald, kronprins Haakon, prinsesse Märtha Louise og Mette-Marit Tjessem Høiby Oslo rådhus for å overvære utdelingen av Nobels fredspris til den sørkoreanske presidenten. Som programmets siste post vil den nå utvidede kongefamilien hilse på fredsprisvinner Kim Dae-jung klokka 14.10.

Deretter går ferden hastig til tilbake til Slottet, der kongefamilien klokka 14.30 vil holde en privat lunsj for fredsprisvinneren.

Kongefamilien vil ikke delta på den høytidelige Nobel-banketten på Grand Hotel i kveld.

Slottet ville i går ikke kommentere om Mette-Marits første oppdrag som en del av kongefamilien er blitt gjenstand for spesielle forberedelser.

- Kongefamilien vil sitte i midtgangen, og hilse på fredsprisvinneren før seremonien avsluttes. Det vil gå veldig fort, for den private lunsjen på Slottet begynner kort tid seinere, sier pressekontakt Mette S. Øwre i Utenriksdepartementet.

DEBUT: Mette-Marit Tjessem Høiby hadde sin første offentlige oppgave under Nobel-seremonien.